• Noi tensiuni intre Rusia si Georgia, dupa ce serviciul federal de securitate al Rusiei (FSB) a anuntat ca a demascat un spion georgian care intentiona sa-i inarmeze pe rebelii din Caucazul rus. Ramzan Turkoshvil, in varsta de 33 de ani, este un cetatean rus originar din Georgia, dar stabilit in Cecenia. El avea misiunea sa caute rebeli in Ingusetia si in alte republici din Caucazul rus pentru „a-i finanta si a organiza rezistenta armata“ in regiune, scrie Associated Press.
  • O specie ciudata de furnici, care distruge orice contine componente electronice, a invadat Texasul, obligand NASA sa-si mute o parte din aparatura de la Houston pentru a o salva. Computere, sisteme de alarma sau telefoane sunt doar o parte din micile delicii ale furnicilor. Insectele se inmultesc si se raspandesc cu o repeziciune alarmanta, distrugand orice circuit electronic care le iese in cale. Dupa ce au distrus pompele unui sistem de canalizare, furnicile se indreapta, spun locuitorii, spre Centrul Spatial NASA din Houston, scrie computerworld.com.
  • Un elicopter de o singura persoana va zbura in onoarea lui da Vinci. Aparatul, inventat de japonezul Gennai Yanagisawa, este cel mai mic elicopter din lume (GEN H-4). Elicoprul cantareste 75 de kilograme, iar viteza maxima pe care poate s-o atinga este de 50 de km/h. Pe data de 25 mai, Yanagisawava face un zbor demonstrativ in cinstea lui Leonardo da Vinci, anunta The Guardian.
  • Fost pirat al aerului a fost angajat la aeroportul Heathrow. Un afgan care a amenintat ca arunca in aer un avion, in timpul unui asediu de patru zile pe aeroportul din Stansted, in anul 2000, este angajat in prezent ca agent de salubrizare la birourile companiei British Airways (BA). Nazamuddin Mohammidy, in varsta de 34 de ani, a fost retinut de politie, fiind suspectat ca este un sofer de taxi fara autorizatie. Autoritatile britanice au descoperit insa ca barbatul detine un permis de trecere eliberat de BA, desi a fost arestat pentru terorism. Acesta fusese eliberat pe cautiune, in urma unor acuzatii de agresiune, si declarase tribunalului o adresa gresita, scrie The Telegraph.
  • Infanterist marin american condamnat la inchisoare. Un tribunal militar din Statele Unite l-a gasit pe un infanterist marin american vinovat ca a abuzat sexual o fata japoneza in varsta de 14 ani, in insula Okinawa. Cazul a provocat proteste pe scara larga in insula, unde exista o opozitie masiva fata de prezenta bazelor americane. Initial, procurorii americani nu l-au pus sub acuzare pe sergentul Tyrone Hadnott, in varsta de 38 de ani, dupa ce victima si-a retras acuzatia de viol pentru a evita publicitatea, scrie BBC News.