Regula care le impune tatilor sa nu se interneze cu copiii e valabila in majoritatea spitalelor de pediatrie din tara.

Bodolay Botond a reclamat Spitalul Judetean Baia-Mare la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) pentru ca nu a fost internat in spital alaturi de micutul sau de doar 3 ani, care suferea de laringita. Angajatii spitalului l-au trimis acasa sa-si aduca sotia, copilul a ramas singur, iar la scurt timp dupa ce mama a ajuns la spital micutul a murit. Parintii sustin ca in cele 30 de minute cat copilul a ramas singur, nu a primit medicamentele care i-ar fi putut salva viata. „Abia cand am venit eu medicul a rugat asistenta sa porneasca perfuzia“, povesteste mama baiatului.

Reprezentantii CNCD spun ca vor solutiona petitia saptamana viitoare si ca e prima plangere de acest gen pe care au primit-o pana acum.

Regula care impune tatilor sa nu se interneze cu copiii este valabila in majoritatea spitalelor de pediatrie din Bucuresti si din tara. In locul lor sunt preferate bunicile sau matusile, chiar daca sunt cazuri in care barbatul este in concediu pentru ingrijirea copilului. Obiceiurile perpetuate in spitalele de la noi sunt de neconceput in SUA, spre exemplu, unde oricare dintre parinti poate sta in spital alaturi de copil.

Integral in Evenimentul Zilei