Chavez obtine o mai mare putere economica. In contextul in care Venezuela se confrunta cu o criza a alimentelor si a materialelor de constructii, presedintele Hugo Chavez intensifica controlul statului asupra economiei printr-un nou val de preluari a companiilor private si crearea unor societati pe actiuni cu aliati precum Cuba sau Iran. Deciziile presedintelui au fost luate in contextul in care acum cateva luni a fost respins un referendum pentru a acorda presedintelui atributii constitutionale complete asupra economiei si a institutiilor publice, ceea ce denota faptul ca Chavez este mai interesat sa-si consolideze puterea decat sa rezolve problemele Venezuelei, sustine The New York Times.

Gordon Brown sustine folosirea embrionilor hibrizi dintre oameni si animale in medicina moderna. Primul ministru al Marii Britanii a declarat ca cercetarile privind celulele stem reprezinta un “efort moral inerent” si o oportunitate deosebita de a salva si transforma milioane de vieti. Premierul sustine oamenii de stiinta care urmaresc introducerea nucleelor celulelor umane in cele animale, pentru a crea embrioni hibrizi carora li se permite dezvoltarea pentru cateva zile. Dupa aceea, celulele stem pot fi recoltate si folosite pentru a crea piele, creier, inima, precum si alte tesuturi care ar putea fi folosite in tratarea diverselor boli, inainte ca embrionii sa fie distrusi, scrie The Telegraph.

"Lovitura" columbiana care a declansat un razboi al drogurilor. Un baron al drogurilor din Liverpool si-a construit o avere de 200 milioane de lire sterline prin intermediul legaturilor sale cu cartelurile columbiene. Dar in momentul in care a incercat sa-i insele pe traficantii de droguri sud americani, a fost ucis cu brutalitate de catre un asasin platit. Acum, politia din intreaga Europa se teme ca un razboi international al drogurilor ar putea izbucni intre cele doua mafii. Asasinatul a fost unul nemilos. Asasinul si-a urmarit tinta pana la o sala de sport din Liverpool, unde a scos pistolul ascuns sub haina si si-a impuscat victima in cap, de la o distanta foarte mica. Colin Smith, supranumit "Regele cocainei" in Marea Britanie a murit pe loc. Aceasta se intampla acum 6 luni, pentru ca acum, asasinul lui sa fie inca in libertate, in ciuda unei anchete vaste, declansata de catre politie, relateaza The Guardian.

Obezitatea ameninta generatia tanara. O "epidemie" de obezitate compromite vietile a milioane de tineri americani, intrucat tinerii sunt mai vulnerabili la efectele toxice ale grasimilor. Obezitatea la o varsta frageda pare sa fie mult mai destructiva pentru sanatate decat excesul de greutate dobandit mai tarziu in viata. Practic toate organele vitale sunt afectate, iar efectele sunt ireversibile, informeaza Washington Post. Doctorii au confirmat ca baietii si fetele din scolile elementare au probleme cu tensiunea, au un nivel ridicat al colesterolului si sufera de dureri ale articulatiilor. In plus, foarte multi sufera de diabet, o boala neobisnuita in randul tinerilor. Se pare ca unul din trei copii din Statele Unite este supraponderal.

Un fost primar bulgar s-a impuscat din greseala. Se pare ca fostul primar al orasului Pazardzhik, Ivan Estatiev, care s-a impuscat duminica dimineata, a comis tragicul act din greseala, potrivit unui raport al politiei. Incidentul a avut loc in casa socrului victimei, iar pistolul era detinut legal de acesta. Estatiev a fost dus la un spital din apropiere, unde i-au fost inlaturate cele trei gloante din cap si din piept. Doctorii au declarat ca viata lui este inca in pericol, scrie Novinite.

Violentele iau amploare in Johannesburg. Potrivit unui raport al politiei, cel putin 12 persoane au fost ucise in Johannesburg in ultimele trei zile, din cauza unui val de violente directionate impotriva imigrantilor. Politia a folosit gaze lacrimogene si gloante oarbe pentru a-i impiedica pe tinerii inarmati sa-i atace pe imigranti, sa-i jefuiasca sau sa le arda proprietatile. Cinci persoane au fost ucise intr-o singura seara in orasul sudafrican. Doi dintre ei au fost arsi, iar ceilalti au fost omorati in bataie. Mai mult de 50 de persoane au fost duse la spital dupa ce au fost impuscate sau injunghiate. In plus, o biserica in care se refugiasera in jur de 100 de imigranti din Zimbabwe a fost atacata, relateaza BBC.