Finantatorul Stelei justifica prezenta celor 1,7 milioane de euro la Cluj in ziua meciului CFR-”U” printr-un precontract de vanzare-cumparare pentru un teren.

Gigi Becali a anuntat ca se va prezenta joi la DNA pentru audieri in dosarul in care este acuzat de dare de mita, dupa ce a refuzat in doua randuri confruntarea cu procurorii. Finantatorul stelist a facut anuntul la iesirea de la Comisia de Disciplina a FRF, unde a fost audiat de asemenea in cazul valizei cu bani de la Cluj, la cateva ore dupa ce avocatul sau, Catalin Dancu, declara ca Becali nu a primit nici o citatie de la DNA.

"La mine a durat cinci minute. Am adus probe ca banii erau pentru teren. Am adus antecontractul de vanzare-cumparare pe care il aveam facut, prin care demonstram ca trebuie sa platesc terenul.

Le-am spus celor de la comisie ca nu le-am promis nici un ban celor de la Cluj. Pe ei ii intereseaza pe linie sportiva. Latura penala o discutam joi, cand ma duc la DNA. Ma duc ca vreau sa ma distrez acolo", a declarat Becali la iesirea din sediul LPF.

Presedintele Universitatii Cluj, Anton Dobos, a afirmat marti, la iesirea din sediul LPF, ca membrii Comisiei de Disciplina a FRF audiaza martorii in "cazul valiza cu bani", paralel cu DNA. "Stie toata lumea de ce am venit aici. Se pare ca se face o audiere paralela cu cea a DNA. Suntem la dispozitia lor. Nu am luat mita si nici nu voi lua. Am jucat corect si acum toata lumea ma priveste ca pe un criminal. Din cel mai important presedinte am ajuns cel mai rau criminal", a spus Dobos.

In sediul Ligii Profesioniste de Fotbal mai sunt prezenti jucatorii Gigel Coman si Dorin Goga, de la Universitatea Cluj, care se pare ca au recunoscut la DNA ca Becali le-a promis bani in cazul in care CFR va remiza cu “U” Cluj.

Cotidianul