Numarul persoanelor in varsta din Japonia a atins in 2007 un nou record, totalul celor peste 65 de ani ajungand la 27 de milioane, conform unui raport al guvernului japonez citat de Le Figaro. In document se arata ca japonezii de peste 65 de ani reprezinta 21,5% din populatie iar cei de peste 75 de ani aproape 10%.

Ambitiile nucleare ale Iranului risca sa lanseze o cursa a inarmarilor in Orientul Mijlociu, afirma Institutul International pentru Studii Strategice (International Institute for Strategic Studies), citat de AP. Potrivit cercetarii, 13 tari din regiuni au declarat ca sunt gata sa lanseze un program de exploatare a energiei atomice. Cei mai ambitiosi in acest moment se dovedesc turcii, care sustin ca, pana in 2015, vor produce 5.000 de megawati cu ajutorul energiei nucleare.

Senatorul Barack Obama dispune de 37 de milioane de dolari pentru campania electorala prezidentiala, in timp ce John McCain beneficiaza in acest moment doar de 22 de milioane de dolari. Potrivit AP, in acesta campanie Barack Obama se bucura de generozitatea a 1,5 milioane de donatori.

4 membrii ai organizatiei basce ETA au fost arestati la Bourdeaux, afirma politia spaniala, citata de BBC News. Printre cei arestati se afla si Javier Lopez Pena, unul dintre capii organizatiei teroriste. Din 1960 ETA a fost implicata in asasinarea a peste 800 de persoane.

Legea britanica privind avortul ramane neschimbata, in ciuda presiunilor facute de reprezentantii bisericii. Parlamentul Marii Britanii a stabilit ca avorturile pot fi efectuate pana in cea de-a 24 saptamana de sarcina, titreaza The Guardian. Decizia legislativului vine dupa ce Cardinalul Cormac Murphy O'Connor, capul bisericii catolice, a cerut ca avorturile sa fie interzise dupa a 12-a saptamana de sarcina. Cardinalul Cormac Murphy O'Connor si-a justificat pozitia aratand ca in Marea Britanie se fac anual 200.000 de intreruperi de sarcina.

Aproximativ 42.000 de cetateni britanici sunt asteptati la Moscova pentru a lua parte la finala Champions League dintre Chelsea si Manchester United. Cele mai scumpe bilete la partida care se va disputa pe stadionul Luzhniki din Moscova au ajuns la 2.500 de euro, scrie Pravda.