Agentia Internationala pentru energie atomica (IAEA) critica Iranul pentru ca refuza sa suspende programele de imbogatire a uraniului, scrie The New York Times. Potrivit unui raport al agentiei, Teheranul dispune in acest moment de 3.500 de unitati de imbogatire a uraniului, urmand ca alte 6.000 sa devina functionale pana la sfarsitul verii. Oficialii IAEA apreciaza ca cu ajutorul acestei tehnologii Iranul ar putea dota rachetele Shahab 3 cu focoase nucleare.

Potrivit unui studiu efectuat de Institutul Joint Economic Committee, citat de Pravda,aeroporturile din New York au cumulat in 2007, 27 milioane de ore de intarziere. Potrivit documentului pierderile inregistrate in urma acestor intarzieri se ridica la 5 miliarde de dolari.

Parasutistul francez Michel Fournier intentioneaza sa doboare recordul la cadere libera, relateaza Reuters. Acesta intentioneaza sa sara de la o altitudine de 40.000 de metri fiind imbracat intr-un echipament special. Conditiile meteo nefavorabile au facut ca saltul sa se amane pentru marti.

Compania germana de telecomunicatii Deutsche Telekom este acuzata ca ar fi monitorizat in mod ilegal telefoanele jurnalistilor si ale unor membrii din consiliul de administratie, informeaza cotidianul Der Spiegel. Acuzatia va face obiectul unei anchete din partea autoritatilor federale. Directorul Deutsche Telekom, Rene Obermann, a declarat ca acuzatiile sunt nefondate dar ca va oferi tot sprijinul anchetatorilor.

Fostul presedinte al SUA Jimmy Carter sustine ca Israelul detine mai multe zeci de arme nucleare, dar refuza sa comunice cu exactitate numarul acestora, scrie BBC News. Potrivit lui Carter, Israelul ar detine 150 de incarcaturi nucleare, in timp ce SUA dispun de 12.000.

Reinhard Siekaczek, fost director al diviziei de telecomunicatii ICN - apartinand Siemens, a marturisit in cadrul primei infatisari la tribunalul din Munchen ca a creat conturi speciale prin care au fost deturnati 53 milioane de euro, titreaza The Guardian. Potrivit anchetatorilor o parte din conducerea grupului Siemens se face vinovata de deturnarea frauduloasa a peste 1 miliard 300.000 de euro.