Un consultant financiar al societatii Allianz-Tiriac s-a ales cu dosar penal dupa ce a inselat 120 de clienti, printre care si directori ai unor banci si mari companii din Romania. Prejudiciul creat sub umbrela celebrei firme de asigurari: 3.100.000 de euro. Anchetatorii au stabilit ca victimele erau atrase cu polite de asigurari de viata, sub titulatura „VIP“, prin care li se garantau profituri fabuloase.

Aproximativ 3.100.000 de euro. Aceasta este paguba calculata de politistii bucuresteni, la finalul anchetei incepute anul trecut, in cazul mega-escrocheriei de tip „Caritas“ derulata sub umbrela Allianz-Tiriac.

Cel putin pentru moment, anchetatorii au stabilit ca „pionul“ principal al intregii afaceri este o bucuresteanca, consultant financiar la celebra societate de asigurari care, in doar cateva luni, a reusit sa insele 120 de clienti - majoritatea directori ai unor banci si mari companii din Romania. Ea si-a ispitit victimele cu polite de asigurari de viata sub titulatura „VIP“, garantandu-le profituri fabuloase care ajungeau, intr-un an, si la 200% din valoarea investitiei in euro.

„Practic, consultantul vindea un produs care nu a existat niciodata in oferta Allianz si, odata cu el, iluzia imbogatirii peste noapte. Le oferea clientilor valori de randament de la 103% sau chiar 200% pe an, la 35% pe zi. Desi este vorba despre oameni pregatiti in domeniul finantelor, majoritatea pagubitilor nici macar nu au citit contractele inainte de a le semna. S-au lasat dusi de nas de profiturile impresionante care le-ar fi putut intra in buzunar, ajungand chiar sa-si suplimenteze, de la o zi la alta, valoarea politelor cu zeci de mii de euro“, au explicat specialistii.

Evenimentul Zilei