„Adevarul" vi-i prezinta pe trei dintre membrii echipei din Ministerul Afacerilor Externe care au inclinat balanta in favoarea Romaniei in „meciul" cu Ucraina

Eforturile tinerilor diplomati Cosmin Dinescu, Veronica Anghel si Felix Zaharia au convins comunitatea internationala sa sprijine Bucurestiul in lupta pentru conservarea mediului din Delta Dunarii.

Delegatii prezenti la reuniunea Conventiei Espoo desfasurata la jumatatea acestei luni, la Bucuresti, au decis in unanimitate ca Ucraina a incalcat prevederile tratatului de mediu transfrontalier in cazul Canalului Bistroe. Acestia au adresat tarii vecine un avertisment de incetare a lucrarilor. Succesul obtinut de partea romana este insa rezultatul multor ani de munca.

Dosarul Bistroe a fost remis tinerei echipe din cadrul Directiei Drept International si Tratate din care facea parte si Cosmin Dinescu in anul 2003. In 2006 s-au alaturat si Veronica Anghel si Felix Zaharia. Meritul celor trei tineri este ca au reusit sa identifice punctele slabe ale dosarului: au atras organizatiile de mediu de partea lor, au aflat ca Ucraina are o problema similara cu Republica Moldova si ca este interesata sa fie primita in UE si NATO.

Integral in Adevarul