Primaria orasului Simeria a asezat in centrul orasului un bust dedicat compozitorului si muzicologului Sigismund Toduta fara respectarea legii

Premierul Romaniei a avut „onoarea“ sa dezveleasca oficial, in cadru festiv, monumentul amplasat ilegal

Pornit prin tara sa sprijine candidatii pentru alegerile locale, Calin Popescu Tariceanu a fost pus de oamenii sai in postura de a gira o ilegalitate. El a dezvelit la Simeria, in judetul Hunedoara, o statuie a compozitorului si muzicologului Sigismund Toduta, careia Ministerul Culturii, condus de liberalul Adrian Iorgulescu, i-a dat aviz negativ, ba a mai si amendat primaria care a amplasat-o. Artizanul situatiei stanjenitoare in care a ajuns premierul este primarul PNL al Simeriei, Petru Paun Jura.

Acesta a initiat, la inceputul lunii aprilie, o hotarare de consiliu local care a aprobat planul urbanistic de detaliu pentru amplasarea statuii. Pentru ca legea impune, la amplasarea statuilor, un aviz din partea Comisiei Nationale Pentru Monumente de For Public din cadrul Ministerului Culturii, in proiectul de hotarare al primarului Jura exista o referire la un aviz, care insa nu exista. Numarul de inregistrare atribuit in proiectul hotararii avizului de la Comisia Monumentelor este, in fapt, al dosarului prin care se solicita respectivul aviz.

Integral in Gandul