Proteste impotriva interzicerii alcoolului in metrol londonez. Autoritatiile din capitala Marii Britanii s-au vazut nevoite sa inchida 6 statii ale metroului Londonez pentru a face fata protestatarilor care manifestau impotriva interzicerii alcoolului in sistemul public de transport, informeaza CNN. Potrivit politiei britanice o parte dintre manifestanti erau in stare avansata de ebritate, astfel incat oamenii legii au operat 17 arestari.

Oxiarsenida un nou conductor Lansat in luna februarie, un nou material face furori in lumea fizicienilor si chimistilor: oxiarsenida. Supraconductivitatea acestuia rezista pana la temperaturi de 47 Kelvin, jumatate din recordul mondial. In plus, oxiarsenida ramane supraconductoare pana la campuri magnetice de 45 de Tesla, dubland deja recordul mondial, scrie Stiinta.info

Condamnare pentru Mirko Norac. Un fost general croat, Mirko Norac, a fost condamnat ieri la Zagreb la sapt de ani de inchisoar e pentru crime de razboi comise impotriva sarbilor in perioada 1991-1995, relateaza Le Figaro. Potrivit rechizitoriului Mirko Norac s-ar face vinovat de violarea conventiei de la Geneva . Din ordinul acestuia 23 de civili sarbi si 5 prizonieri au fost impuscati.

Armata chineza a inceput operatiunile de drenare a lacului Tangjiashan format in urma cutremului din regiunea Sichuan, scrie International Herald Tribune. Daca drenarea lacului va esua, autoritatile chineze sunt pregatite sa evacueze din zona 1,3 milioane de persoane.

Bilete de avion doar pe internet. Incepand cu 1 iunie 240 de companii aeriene membre ale Asociatiei Internationale a Transportului Aerian au renuntat sa mai tipareasca biletele pastrand doar forma electronica ale tichetelor de zbor, informeaza EuroNews. Reprezentantii companiilor aeriene afirma ca noua procedura va aduce reduceri ale chetuielilor de aproximativ 2 miliarde de euro anual.

Sex and the City l-a devansat pe Indiana Jones. Pelicula Sex and the City a resit sa stranga din incasari de la lansarea care a avut loc saptamana trecuta 55,7 milioane de dolari, relateaza Reuters. Astfel Sex and the City s-a plasat in fruntea clasamentului American devansand Indiana Jones care in acelasi interval a strans doar 46 de milioane de dolari.