Cainii comunitari din municipiul Vulcan sunt exterminati si aruncati la groapa de gunoi a orasului.

Nicolae Petroi, directorul firmei de ecarisaj aflate in subordinea primariei, a recunoscut ca maidanezii sunt omorati la cererea primarului Gheorghe Ile. „Nu stiu exact cine ce a facut cainilor, ca nu am fost dupa hingheri prin oras. Cert este ca, timp de patru ani, domnul Ile imi telefona zilnic ca nu il intereseaza ce se intampla, ca toti cainii trebuie sa dispara. Mi-a spus si sa ii omoram, daca trebuie, dar numai sa scapam de ei. Ce au facut hingherii acum nu stiu“, declara Petroi.

„Cainii erau omorati si venea un tractor cu numarul PMV 03, care-i aducea la groapa de gunoi. Apoi erau imediat ingropati de un buldozer aflat la groapa de gunoi“, spune consilierul local Alina Carstoiu. Oamenii care traiesc in zona gropii de gunoi a orasului si cei care isi pastoresc vitele in zona spun ca au mai vazut cadavre de caini la groapa de gunoi si ca au fost situatii in care cei de la ecarisaj i-au ingropat acolo.

„Nu e treaba primarului“

Primarul Gheorghe Ile spune ca nu este responsabilitatea lui ce se intampla cu cainii. Potrivit lui Ile, pentru maidanezi a fost creat un adapost din banii de la bugetul local, iar firma de ecarisaj se ocupa de capturarea lor. „Aceasta activitate este licitata de Almaserv. Primaria are contract cu cei de la Codlea pentru caini, dar amanunte nu pot sa dau, ca nu e problema primarului“, a precizat Gheorghe Ile.

Integral in Evenimentul Zilei