Albinosii se afla in pericol in Tanzania. Discriminarea albinosilor in Africa a fost intotdeauna o problema, insa in ultima vreme, aceasta a luat o noua turnura in Tanzania - cel putin 19 albinosi, inclusiv copii, au fost omorati si mutilati in ultimul an. Foarte multe persoane in Tanzania considera ca albinosii au puteri magice, si, din acest motiv, vracii folosesc pielea, oasele si parul albinosilor ca ingrediente pentru niste potiuni care ar trebui sa ii imbogateasca pe oameni. Intrucat numarul crimelor a crescut, guvernul tanzanian incearca sa protejeze acest grup ai carui membri sunt oricum discriminati si mor din cauza cancerului de piele inainte sa ajunga la varsta de 30 de ani. Astfel, politia a inceput sa faca liste cu toti albinosii din tara pentru a-i supraveghea, relateaza The New York Times.

Potrivit prim-ministrului irakian, Nouri Maliki, Irakul nu va permite ca teritoriul sau sa fie folosit pentru a ataca Iranul. Aceasta declaratie a fost facuta in contextul unei intalniri cu presedintele iranian, Mahmuod Ahmadinejad, care a promis sa ajute Irakul in probleme de securitate. Rolul SUA in Irak constituie o chestiune de importanta ridicata pentru Teheran, care este pe cale sa incheie un tratat privind conditiile implicarii armatei americane in Irak, pe viitor. Fara a face referire directa la negocierile dintre SUA si Irak, Ahmadinejad a declarat ca Irakul trebuie sa ajunga la un anumit nivel de stabilitate, astfel incat "inamicii" sa nu isi poata impune punctul de vedere, scrie BBC.

Problema gunoaielor din Napoli ar putea afecta intreaga Europa. Timp de cateva luni, pe strazile din Napoli s-au adunat munti de gunoaie, intrucat nu mai existau spatii pentru depozitare. Astfel, gunoiul a inceput sa fie transportat in Germania - 700 de tone de deseuri sunt aduse zilnic in Hamburg, unde sunt incinerate. Problema gunoaielor ar putea afecta intreg continentul, intrucat gropile de gunoi se umplu foarte repede si nu mai exista spatii pentru altele noi. Astfel, pana in 2020, Uniunea Europeana va cere statelor membre sa reduca cantitatea de deseuri considerabil, anunta International Herald Tribune.

Cardurile de identitate ar putea fi folosite pentru a spiona cetatenii britanici. Britanicii se tem ca, potrivit noului plan al cardurilor de identitate obligatorii, acestea ar putea fi folosite pentru a-i supraveghea, iar o noua baza de date a copiilor va fi folosita pentru a identifica posibili viitori criminali. In acest context, o serie de scandaluri a izbucnit pe acesta tema, iar Comitetul pentru Afaceri Interne cere minimizarea cantitatii de informatii inregistrate, scrie The Telegraph.

Presedintele Venezuelei, Hugo Chavez, a declarat ca va renunta la regulile care ii obliga pe cetateni sa se spioneze reciproc, ca urmare a protestelor opozitiei, ale organizatiilor pentru drepturile omului si ale Bisericii Romano-Catolice. Dupa ce a decretat aceasta lege luna trecuta, Chavez a fost acuzat ca vrea sa imite sistemul politic comunist din Cuba. Duminica, intr-o aparitie televizata, liderul venezuelean a declarat ca aceasta lege a fost o greseala si a promis ca va fi modificata, relateaza Reuters.

Numarul britanicilor ucisi in Afghanistan a ajuns la 100. Trei soldati britanici au fost ucisi in sudul Afganistanului, in urma unui atentat sinucigas. Astfel, numarul personalului militar britanic ucis aici din 2001 incoace a ajuns la 100 de persoane, informeaza The Guardian. Din cei 100 de britanici ucisi, 74 au murit in urma actiunilor ostile, iar ceilalti 26 au murit din cauza bolilor si a accidentelor.