In functie de destinatie si de program, tarifele pleaca de la cativa lei si pot ajunge la sute de euro. Orice student din Roma­nia, indiferent ca ur­meaza o universitate de stat sau privata, ca este la zi sau la ID, ca se poate mandri cu rezultate exceptionale sau taraste dupa el o droaie de restante, poate sa petreaca, vara aceasta, un sejur in tabara.

Per total, Autoritatea Nationala pentru Tineret (ANT) pune la bataie 90.000 de locuri, criteriile de selectie si tarifele diferind in functie de program. Daca esti integralist, mai ai timp pana la 13 iunie, sa depui o cerere la secretariatul facultatii pentru a prinde unul dintre cele 7.700 de locuri gratuite in taberele de la Costinesti, Predeal, Sinaia, Zarnesti, Paraul Rece sau Voineasa, care vor avea loc intre 14 iulie si 1 septembrie.

Biletul de vacanta pentru care trebuie sa achiti doar 3 lei iti asigura opt zile in statiunea pentru care ai optat, avand acoperite cheltuielile de cazare si masa. O data ajuns in tabara, fiecare student va primi bonuri valorice in valoare de 32 de lei pe zi, singurul cost pe care trebuie sa-l suporte fiind cel al transportului pana la destinatie. Inainte de a pleca de acasa, este foarte important sa verificati daca ati luat la voi, pe langa bilet, cartea de identitate si carnetul de student, fara de care nu veti putea primi cazarea.

Cele mai multe locuri disponibile prin programul Agentiei pentru Sprijinirea Studentilor (ASS) sunt la Costinesti (3.150), taberele din Sinaia cuprinzand 938 de locuri, iar cele din Voineasa 1.680.

Integral in Gandul