La inceputul lunii viitoare, Ministerul Sanatatii va supune dezbaterii publice lista alimentelor considerate nesanatoase pentru elevi. Produsele nu se vor mai comercializa din toamna. Lista alimentelor daunatoare, care vor fi interzise in scoli, va fi intocmita de specialisti in nutritie si sanatate publica, pana la inceputul lunii viitoare.

Documentul va fi supus apoi dezbaterii publice, dupa cum precizeaza reprezentantii Ministerului Sanatatii Publice. Astfel, conducerile scolilor ar putea fi nevoite sa interzica, de la inceputul viitorului an scolar, mancarea nesanatoasa.

Alimentele cuprinse in lista finala vor fi comunicate in scoli si in gradinite, prin intermediul inspectoratelor scolare, urmand ca meniurile servite in cantinele unitatilor de invatamant sa fie avizate de personalul medical. Potrivit legii, alimentele vizate sunt cele care au continut mare de grasimi, sare, zahar, indulcitori sau aditivi alimentari, in detrimentul substantelor sanatoase: fibre, vitamine sau minerale.

Legea pentru o alimentatie sanatoasa in unitatile de invatamant preuniversitar a fost publicata in Monitorul Oficial acum o saptamana.

Integral in Evenimentul Zilei