Palatul Cotroceni a realizat topul injuraturilor din mass-media la adresa presedintelui Traian Basescu.

Sefului statului i se prezinta zilnic, pe langa traditionala revista a presei, si o analiza sui-generis, parte a unei monitorizari mai ample, care contine si citate largi cu referirile negative si chiar cu imprecatiile, injuraturile la adresa sa, precum si cu cele neutre sau pozitive. Cotidianul a intrat in posesia monitorizarilor cu injuraturile din mass-media care-l vizeaza pe Traian Basescu, realizate la nivelul Departamentului de Comunicare Publica al Administratiei Prezidentiale.

In topul editorialistilor ori al moderatorilor de televiziune care-l injura vartos si constant pe seful statului, conduce detasat Trustul Intact al familiei lui Dan Voiculescu, oponent politic declarat al acestuia.

Pe primele trei locuri ale podiumului celor care, in scrierile lor ori in aparitiile televizate, au cele mai multe referiri negative la adresa lui Traian Basescu, Palatul Cotroceni ii plaseaza pe Ion Cristoiu, Victor Ciutacu, Roxana Iordache (care a publicat in „Ziua“), Radu Tudor si pe Valentin Stan.

Topul este constituit pe baza cantitatii referirilor negative adunate de-a lungul monitorizarii. Imprecatiile lui Ion Cristoiu se intind pe sapte pagini, ale lui Victor Ciutacu si ale Roxanei Iordache, pe patru, ale lui Radu Tudor si ale lui Valentin Stan, pe trei pagini. Diferenta dintre cei de dupa Ion Cristoiu este data de numarul de semne tipografice. Astfel, spre exemplu, cu 11.441 de semne, Roxana Iordache il devanseaza pe Victor Ciutacu, cel care aduna doar 10.117 semne tipografice.

Integral in Cotidianul