• Curtea Suprema din SUA a decis joi ca detinutii straini suspectati de terorism ce sunt inchisi la Guantanamo au dreptul sa-si conteste detentia in tribunale civile americane, scrie Associated Press. Decizia a fost luata cu cinci voturi pentru si patru impotriva si este considerata o infrangere pentru Administratia presedintelui George W. Bush. Curtea considera ca guvernul incalca drepturile constitutionale ale prizonierilor prin incarcerarea acestora pe un timp nelimitat si fara a li se aduce la cunostinta acuzatiile.
  • Liderul libian, Muammar Gaddafi, a declarat ca Barack Obama, candidatul democrat la presedintia SUA, are un "complex de inferioritate" pentru ca este de culoare si ca, daca ar fi ales, "s-ar putea comporta mai rau decat albii", relateaza BBC News. "Ar fi o tragedie. Ii spunem sa fie mandru de el ca barbat de culoare si sa simta ca toata Africa este alaturi de el, pentru ca, daca nu renunta la acest complex de inferioritate, va avea o politica externa mai rea decat cea avuta de albi in trecut. Speram totusi ca va fi mandru de Africa si va schimba si elibera America de politicile din trecut, mai ales in privinta arabilor", a subliniat Gaddafi. De asemenea, Gaddafi a mai spus ca Barack Obama a promis un ajutor de 300 miliarde de dolari Israelului, si o sustinere militara mai mare, pentru ca se teme sa nu fie asasinat de agentii israelieni si sa aiba aceeasi soarta cu John F. Kennedy.
  • Colectia de bijuterii care a apartinut fiicei magnatului grec Aristotel Onassis a fost vanduta cu aproape 14 milioane de dolari. Cea mai importanta piesa a colectiei, un diamant de  38 de carate, a fost vandut cu peste 7 milioane de dolari la licitatie, informeaza Reuters. Licitatia, care a avut loc la casa Christie's in Londra, a mai inclus o serie de ceasuri, bratari si inele ale Christinei Onassis, precum si un "Buddha" realizat de casa Faberge. Toate cele 44 de piese ale colectiei au fost vandute, celebra casa de licitatii londoneza incasand miercuri suma record de 15 milioane de lire sterline.
  • Un dosar despre al-Qaeda a fost pierdut in tren de un oficial britanic, anunta AFP. In Marea Britanie, politia investigheaza imprejurarile in care o serie de documente secrete privind reteaua al-Qaeda din Irak au ajuns sa fie lasate, neglijent, intr-un tren. Un functionar britanic a fost interogat in acest caz, in cursul unei anchete interne a Guvernului, si va fi suspendat din functie. Documentele, introduse intr-un plic portocaliu si marcate cu "Strict Secret" au fost uitate intr-un tren care urma sa paraseasca gara Waterloo, din centrul Londrei, spre regiunea Surrey. Un pasager care se afla in acea cursa a descoperit documentele, pe care le-a predat unui jurnalist BBC.
  • Potrivit Washington Post, primul ministru canadian, Stephen Harper, si-a cerut public scuze fata de populatia indigena a tarii sale, ai caror copii au fost fortati sa urmeze scoli crestine, subventionate de catre stat, procedeu menit a-i vitregi de cultura lor nativa. Harper a declarat in fata Parlamentului ca tratamentul pe care l-au suferit acesti copii reprezinta "un capitol trist" al istoriei Canadei.
  • Guvernul Cubei va renunta la sistemul salariului egal pentru toti, informeaza BBC News. Guvernul Cubei a anuntat ca urmeaza sa aboleasca sistemul salariului egal pentru toti. Cei ce muncesc vor primi acum bonusuri pentru respectarea obiectivelor asumate si pentru renuntarea la un plafon salarial. Aceasta reprezinta ultima din seriile de masuri introduse de catre presedintele cubanez, Raul Castro, menite a impulsiona economia "lenesa" a acestei tari.