Lipsa clasicilor literaturii romane din subiectele pentru Bacalaureat a determinat Academia Romana sa traga un semnal de alarma. In replica, Ministerul Educatiei sustine ca, pentru tinerii care termina liceul, prioritar este sa fie ancorati in realitate.

Academia Romana s-a sesizat miercuri despre faptul ca absolventii claselor a XII-a nu vor mai avea de invatat pentru Bacalaureat operele lui Eminescu, Slavici, Creanga, Caragiale si ale multor altor mari autori romani.

Cu toate acestea, reprezentantii Ministerului Educatiei considera opinia Academiei „nedocumentata, tardiva si nedublata de un dialog anterior cu ministerul“, dupa cum a declarat, ieri, consilierul ministrului educatiei, Mihaela Suciu.

Forul Academiei Romane a constatat, „cu ingrijorare“ ca, din lista de subiecte pentru examenul oral de limba si literatura romana al Bacalaureatului din acest an nu fac parte marii scriitori romani, de la Eminescu, Creanga, Slavici, I.L. Caragiale, Arghezi, pana la Nichita Stanescu, Marin Sorescu, G. Calinescu, Nicolae Iorga s.a.

Integral in Evenimentul Zilei