Egiptul interzice casatoria unui barbat de 92 de ani cu o tanara de 17 de ani. Autoritatile egiptene i-au interzis unui barbat de 92 de ani sa se casatoreasca cu o tanara de 17 ani, informeaza ziarul egiptean al-Akhbar, citat de BBC. Ministerul justitiei din Egipt a invocat o lege care spune ca diferentele de varsta dintre soti nu trebuie sa depaseasca 25 de ani.

Mii de evacuati si pagube de ordinul miliardelor din cauza inundatiilor din Iowa. Raurile din statul Iowa au iesit din matca vineri si au fortat mii de oameni sa-si paraseasca locuintele. Autoritatile anunta pagube de ordinul miliardelor de dolari si se tem de noi inundatii in zilele ce urmeaza, informeaza Reuters.

Militantii afgani au atacat o inchisoare din Kandahar si au eliberat peste 1.000 de detinuti. Oficiali afgani au declarat ca o grupare de militanti au atacat o inchisoare din sudul Kandaharului cu o masina capcana si cu rachete, omorand forte de ordine si eliberand aproximativ 1.000 de detinuti, relateaza The Guardian.

China a depasit SUA in materie de gaze care produc efectul de sera. China a devenit liderul mondial in ceea ce priveste emisiile de gaze care produc efectul de sera, depasind SUA, arata un nou studiu realizat de Netherlands Environmental Assessment Agency, citat de International Herald Tribune. Emisiile din China au crescut cu 8 procente fata de anul trecut si au ajuns la doua treimi din din cresterea totala mondiala a emisiilor de gaze care produc efectul de sera. Mai grav este ca emisiile gazelor din China vor continua sa creasca, acestea fiind in stransa legatura cu cresterea economica a tarii.

Barack Obama vrea impozite mai mari pentru cei care castiga peste $250.000. Senatorul democrat Barack Obama, candidat pentru functia de presedinte al SUA, a declarat ca militeaza pentru impozite mai mari aplicate celor care castiga anual peste $250.000. Aceasta masura ar urma sa afecteze circa 3% dintre americani, informeaza AP.

Javier Solana a prezentat Iranului propunerea UE pentru incetarea programului nuclear. Reprezentantul UE pentru Politica Comuna Externa si de Securitate, Javier Solana, a prezentat oficialilor de la Teheran o noua propunere din partea puterilor lumii menita sa incheie criza programului nuclear iranian. Propunerea ofera Iranului stimulente economice si de schimb comercial si cere in schimb conducerii de la Teheran sa renunte la programul de imbogatire a uraniului, program care poate fi folosit pentru dezvoltarea de arme nucleare, anunta AFP.

Politia spaniola a "saltat" o importanta grupare mafiota rusa. Autoritatile din Spania au arestat peste 20 de persoane din gruparea de crima organizata Tambov, cu sediul in St. Petersburg. Arestarile au avut loc in Madrid, in Insulele Baleare, in Malaga si Marbella si au fost implicati peste 300 de politisti. Suspectii sunt acuzati de multiple crime, trafic de arme si spalare de bani, scrie BBC.