Karzai ameninta Pakistanul. Presedintele Afganistanului, Hamid Karzai, a amenintat ca va trimite soldati afgani peste granita, pentru a lupta impotriva gruparilor militare pakistaneze. Comentariile presedintelui pot agrava tensiunile dintre cele doua state, in contextul in care acum cateva zile fortele americane din Afganistan au omorat 11 soldati pakistanezi la granita. Potrivit presedintelui Karzai, Afganistanul are dreptul de a se apara, pe principiul legitimei aparari, deoarece militantii pakistanezi ucid soldatii afgani si ai coalitiei, scrie The New York Times.

Iranul a respins propunerea celor sase natiuni. Iranul a respins, sambata, stimulentele materiale venite din partea celor sase state, intrucat erau conditionate de suspendarea activitatilor de imbogatire a uraniului. Reprezentantul pentru Politica Comuna Externa si de Securitate a UE, Javier Solana, a prezentat aceasta propunere autoritatilor iraniene in numele Statelor Unite, al Chinei, Frantei, Marii Britanii, Germaniei si Rusiei. Acesta a declarat ca oferta este generoasa si ca reprezinta un punct de plecare pentru negocierile in privinta programului nuclear al Iranului. Insa, oficialii iranieni au declarat, inca dinainte ca propunerea sa fie lansata, ca nu vor lua in considerare ofertele conditionate de suspendarea activitatilor de imbogatire a uraniului, relateaza Washington Post.

Se fac presiuni pentru demisia lui Musharraf. Presiunile facute asupra presedintelui pakistanez, Pervez Musharraf, au crescut, dupa ce un lider politic a sugerat, in cadrul unei adunari de mare amploare, ca Musharraf ar trebui spanzurat. Fostul prim-ministru, Nawaz Sharif, care a fost inlaturat de la putere de Musharraf in 1999 printr-o lovitura de stat si care la ora actuala este conducatorul unuia dintre partidele din coalitia de guvernare, a declarat ca Musharraf trebuie sa plateasca pentru greselile din trecut, sustine International Herald Tribune.

Vizita lui Bush in Marea Britanie starneste proteste. Presedintele american, George Bush se afla intr-o vizita de doua zile in Marea Britanie, in cadrul unui ultim turneu european inainte de a-si iesi din atributii. Insa vizita lui Bush a fost intampinata de protestatarii impotriva razboiului, care au invadat centrul Londrei. Acestia l-au numit pe presedintele american "terorist". Ei au marsaluit cu pancarte pe care erau numele lui, pete de sange si catuse. Potrivit unuia dintre protestatari, "Bush este un criminal de razboi. Atat Blair, cat si Bush sunt responsabili ca au mintit pentru o invada ilegal Irakul", scrie BBC.

Mugabe este gata sa predea puterea unei persoane de incredere. Presedintele statului Zimbabwe, Robert Mugabe, a declarat ca este dispus sa predea puterea unui partid aliat, atunci cand va fi sigur ca tara nu mai este amenintata de "tradatori" si de interventia britnica. Insa, in acelasi timp, Mugabe a declarat ca va impiedica opozitia, condusa de Morgan Tsvangirai (Miscarea pentru Schimbare Democratica), sa preia puterea, anunta Reuters.

Prima nunta intre preoti homosexuali, in cadrul Bisericii Anglicane. Biserica Anglicana a oficializat pentru prima oara o casatorie intre homosexuali luna trecuta, fapt care adanceste si mai mult conflictul dintre liberali si conservatori. Ceremonia a incalcat normele Bisericii Angliei, si a fost facuta cu toate ca Episcopul Londrei si-a exprimat dezacordul. Acesta stire a aparut cu doar cateva zile inainte de un important summit al episcopilor si arhiepiscopilor conservatori din cadrul Bisericii Anglicane, care ameninta cu o schisma, pe baza neintelegerilor legate de problema clerului homosexual, sustine The Telegraph.