Francisc Pisek, candidatul independent pentru functia de primar al comunei Plopis, judetul Salaj, l-a reclamat ieri la Biroul Electoral Judetean (BEJ) si la politie pe preotul ortodox din comuna, Ionel Chira. Motivul: acesta i-ar fi amenintat pe enoriasii mai in varsta ca nu-i va inmormanta, cand le va veni randul, daca nu-l voteaza pe candidatul PDL Nicolae Criste. In primul tur, intre cei doi candidati fusese o diferenta de doar 150 de voturi.

Reprezentantii BEJ au condamnat gestul, dar au transmis sesizarea la Inspectoratul de Politie al Judetului Salaj. „Organele de politie sunt in masura sa intervina. Aceasta situatie nu este de competenta BEJ. Oricum, acest gest nu este unul firesc“, a declarat presedintele BEJ Salaj, Arpad Balasz.

Starea de tensiune din localitate a crescut ieri-dimineata la un nivel exploziv dupa ce Pisek l-a reclamat la BEJ pe preotul Chira. „Stau batranii pe strazi si plang ca nu vor mai fi ingropati, lucru total absurd. Sper sa se ia masuri de data asta, pentru ca nu este prima oara cand preotul face campanie electorala pe la casele oamenilor. Face asta intrucat candidatul PDL este cumnatul lui“, a spus Pisek.

Integral in EvZ.