„Declar pe propria ras­pundere ca mi-am insusit meto­dologia de ba­ca­laureat!“. Cam asa va suna declaratia pe care o vor semna toti profesorii implicati in desfasurarea examenului de bacalaureat. Incepand cu acest an, profesorii nu vor mai putea fi presedinti de comisii, profesori corectori sau supraveghetori la examenele scrise, fara sa dea cu subsemnatul. Motivul introducerii acestei masuri, de catre Ministerul Educatiei, este realizarea unei supravegheri cat mai corecte la examenele scrise.

Pana in prezent, profesorii care doreau sa se implice in examenul de bacalaureat participau la sedinte de instruire si semnau un document prin care recunosteau ca au participat la respectivele sedinte de instructaj. „Toti profesorii implicati in examenul de bacalaureat vor declara pe propria raspundere ca si-au insusit metodologia.

Facem acest lucru pentru a spori corec­titudinea supravegherii. Unii profesori nici macar nu stiu ce scrie in metodologie sau cred ca inca este valabil ceea ce era valabil in anii precedenti. Vrem sa fie totul cat mai clar pentru toata lumea, ca sa nu mai existe surprize neplacute”, ne-a declarat Zvetlana Preoteasa, secretarul de stat pentru invatamantul pre­universitar.

Gandul