De cand nu mai este premier, nu s-a mai imbogatit. Din contra, are cheltuieli mai mari decat veniturile, si conturile se subtiaza vizibil. Opozitia, procesele, dar si revenirea in conducerea PSD l-au saracit pe Adrian Nastase, comostenitor al matusii Tamara, ruda misterioasa a sotiei sale, Dana. Intr-un an si jumatate, Nastase nu numai ca a cheltuit ce a castigat, dar a tocat si un sfert din milionul lasat de matusa Tamara.

In decembrie 2005, fostul premier declara ca a mostenit sume de bani, bijuterii si imobile in valoare de 1 milion de dolari.

Binefacatorul: Tamara Cernasov, o batrana care traia in mizerie, prezentata drept matusa sotiei sale.

Dezvaluirea s-a transformat intr-un scandal cu suspiciuni de coruptie, care a culminat cu o ancheta a DNA si cu indepartarea sa din conducerea PSD. Intre timp, dosarul sta blocat in parlament, iar Nastase a fost reabilitat de social-democrati.

La capitolul finante, nu i-a mers bine. Intr-un an si jumatate, lui Nastase i-au disparut din conturi aproximativ 270.000 de dolari. Adica mai mult de un sfert din milionul lasat de matusa Tamara. Avand in vedere gaura din conturi, dar si faptul ca anul trecut a avut venituri de aproximativ 150.000 de euro, putem spune ca Nastase a cheltuit in aceasta perioada jumatate de milion de dolari.

Evenimentul Zilei