Orientarea sexuala determinata neurologic. Cercetatorii suedezi de la Stockholm Brain Institute sustin ca au descoperit similaritati izbitoare intre alcatuirea creierul barbatiilor gay si cel al femeilor heterosexuale, scrie The Guardian. Studiile efectuate de neurologii suedezi fac parte dintr-un amplu program de cercetare care si-a propus sa identifice diferentele intre arhitectura creierului barbatului si cel al femei pentru a creea noi tratamente impotriva bolilor mentale.

Documente uitate in tren. Reprezentantii serviciilor secrete britanice au reusit sa piarda intr-un tren din Anglia un raport privind strategia guvernamentala pentru combaterea terorismului si a traficului de droguri, informeaza Le Monde. Documentul continea date despre circuitele financiare prin care Iranul ar putea sa cumpere ilegal arme dar si o descriere a noilor sisteme informatice de protectie pentru institutiile bancare. In ultima perioada agentii guvernamentali ai Coroanei au consolidat o traditie a pierderii datelor confidentiale. La sfarsitul anului trecut, primul ministru a fost nevoit sa recunosca ca angajatii sai au ratacit datele personale a peste 25 de milioane de beneficiari ai ajutoarelor de stat.

Viata de caine. Bisonul maltez, mostenitor al miliardarei Leona Helmsley a pierdut 10 din cele 12 milioane de dolari lasati prin testament de stapana sa, relateaza Le Figaro. Decizia apartine unui tribunal din New York care a decis sa doneze cele 10 milioane unei asociatii de caritate.

Bloggeri arestati. Potrivit unui raport al Universitatii din Washington, citat de BBC News, in 2007, aproximativ 200 de bloggeri au fost arestati. Potrivit studiului cele mai multe decizii de privare de libertate au fost luate dupa ce internautii au dat la iveala informatii privind coruptia oamenilor politici, incalcarea drepturilor omului si impiedicarea abuziva a unor manifestatii de protest. Cele mai multe arestari au fost efectuate in China, Egipt si Iran.

Franta isi regandeste armata. Potrivit unui plan de restructurare, efectivele vor fi micsorate dar vor fi infiintate departamente noi de combatere a terorismului sau a criminalitatii informatice, afirma Reuters. Planul de restructurare prevede ca numarul cadrelor active sa fie redus de la 271.000 de militari la 224.000. Astfel infanteria va cuprinde 130.600 de soldati, aviatia 50.000 de oameni, iar marina 44.100 de cadre. Potrivit oficialilor din cadrul Ministerului apararii francez, modernizarea armatei va costa pana in 2020 aproximativ 377 miliarde de euro.

Folosind telescopul Keck, astronomii au putut face primele masuratori cu privire la masa celor mai reci stele, cunoscute ca si "pitice maro". Piticele maro sunt clasificate ca fiind obiecte ceresti situate intre stelele putin masive si gigantii gazosi, precum Jupiter sau Saturn. Ele produc de 300.000 de ori mai putina energie decat Soarele, iar temperatura la suprafata nu depaseste 400 grade Celsius. De aceea, piticele maro sunt greu de observat, scrie Stiinta.info.