Instructori militari insarcinati cu formarea soldatilor americani, au furnizat avocatilor Pentagonului o lista cu tehnicile de interogatoriu folosite in inchisori precum Guantanamo, relateaza AP. Potrivit senatorul republican Lindsey Graham printre aceste tehnici se numara privarea repetata de somn si dispunerea detinutilor in pozitii incomode. Graham considera ca daca aceste elemente nu indica practicarea torturii, datele demonstreaza ca aceste metode sunt la limita legalitatii.

Pentagonul a lansat un amplu program de recrutare a specialistilor in stiinte sociale care vor trebui sa aduca informatii noi asupra terorismului sau a fundamentalismului religios, informeaza New York Times. Potrivit Robert M. Gates, secretarul departamentului de aparare, acest program intitulat Minerva poate fi comparat cu programe similare derulate pe perioada razboiului rece. Bugetul de pornire al planului Minerva este de 50 milioane de dolari.

Federatia transportatorilor aerieni din america, Air Transport Association, a prezentat un raport in care se arata ca daca pretul petrolului va ramane la fel de ridicat, companiile de profil ar putea suporta anul acesta pierderi de pana la 10 miliarde de dolari, scrie Reuters.

Varsta lui John McCain a ajuns subiect de disputa politica. Daca va fi ales presedinte al SUA, el va deveni cel mai in varsta sef de stat din istoria tarii, incepandu-si mandatul la 72 de ani. Sustinatorii lui McCain considera, insa, ca tocmai varsta il recomanda drept un politician cu multa experienta, afirma Le Monde.

NATO si fortele guvernamentale afgane pregatesc o operatiune militara de proportii in Kandahar pentru anihilarea unui grup de 400 de talibani. Cei 400 fac parte din prizonierii eliberati in urma unei operatiuni de comando a fortelor talibane la sfarsitul saptamanii trecute, relateaza AFP.