Bucurestenii se bucura vara de temperaturi pe care le-ar putea "invidia" orice locuitor al Africii. Praful vine la pachet cu afacerile imobiliare, iar spatiile verzi se transforma in zone rezidentiale. Un parc din Sectorul 4 a ajuns in Planul Urbanistic General, dintr-o intorsatura de condei, "zona destinata locuintelor colective".

Vindut de trei ori, terenul a intrat in suveica imobiliara specifica plaiurilor dimbovitene. Ridicarea unui bloc de zece etaje pe spatiul verde a primit girul Consiliului General al Municipiului Bucuresti in februarie 2008. Cei 2.500 de metri patrati "binecuvintati" cu beton se gasesc pe Aleea Ciceu intre alte trei cladiri, servind ca spatiu de recreere pentru 1.500 de oameni.

Inca de acum 40 de ani, terenul era incadrat ca parc, iar locatarii zonei asa si-l amintesc. Intre peretii de beton ai cartierului, destul de sarac in zone verzi, peticul de verdeata era binevenit. Intretinut si folosit ca parc ani buni, o data cu razboiul imobiliar din Bucuresti, terenul isi pierde incet semnificatia. Copacii dispar, parcul e lasat in paragina.

Integral in Jurnalul National