Politistii spagari din Arges si „locotenentii" lor erau organizati ca dupa manualul de management. Obiectul principal de activitate: vanzarea frauduloasa a permiselor auto. Filiera era manageriata de insusi seful Serviciului Permise si Inmatriculari Arges, comisarul-sef Gheorghe Vlasceanu, ajutat indeaproape de adjunctul sau, comisarul-sef Vasile Voinea, si de subcomisarul Daniel Zidaru.

Intrebat de magistratii instantei daca un candidat poate da examenul pentru permisul de conducere la toate categoriile intr-o singura zi, comisarul-sef Codrut Vlasceanu a raspuns halucinant: „Un examinator bun isi da seama dupa zece metri parcursi de elev daca acesta stie sa sofeze". Reamintim ca proaspatul primar al sectorului 4 din Capitala, Cristian Popescu Piedone, a obtinut, la Pitesti, permisul pentru cinci categorii intr-o singura zi.

Serviciul Permise si Inmatriculari Bucuresti face verificari in cazul „Piedone-Cadillac" dupa articolul publicat ieri de „Adevarul". „Daca se va dovedi ca domnul Piedone a inmatriculat masina in Bucuresti in timp ce avea domiciliul in alta localitate, ii anulam certificatul de inmatriculare", ne-a declarat comisarul-sef Dan Mosescu.

Adevarul va prezinta organigrama cuibului de politisti spagari din Arges.