Fidel Castro acuza UE de ipocrizie. Fostul lider de la Havana, Fidel Castro, a calificat decizia Uniunii Europene de a ridica sanctiunile impuse Cubei drept o "enorma ipocrizie". Castro afirma ca decizia nu va avea niciun fel de impact economic asupra Cubei, atata vreme cat embargoul economic, impus de Statele Unite, ramane in vigoare, scrie BBC News.

Australia a devenit cea mai supraponderala natiune din lume, cu 9 milioane de adulti considerati obezi sau supraponderali, potrivit unui nou raport dat publicitatii in aceste zile. Potrivit statisticii recente, australienii i-au depasit pe americani la capitolul obezitate si ar putea deveni, in viitor, “bomba cu grasime” care ar putea duce la inregistrarea a 123.000 de decese premature in urmatoarele doua decenii, anunta The Age.

Israelul simuleaza atacuri impotriva Iranului. Israelul a efectuat in aceasta luna un exercitiu major ce pare a fi fost o repetitie pentru un atac real impotriva facilitatilor nucleare iraniene, au anuntat oficiali americani, citati de CNN. Peste 100 de avioane israeliene au participat la exercitii militare deasupra Marii Mediterane si a Greciei. Exercitiul, concentrat pe atacuri la mare distanta, pare sa transmita un semnal nu doar iranienilor, dar si Statelor Unite si Europa.

ONU clasifica violul drept “crima de razboi”. Consiliul de Securitate al ONU a votat, in unanimitate, ca violul si alte forme de violenta sexuala sa fie considerate crime de razboi in zonele de conflic si a cerut masuri pentru combaterea acestora. “Aceasta organizatie recunoaste ca violenta sexuala in zonele de conflict este, intr-adevar, o problema de securitate si afecteaza profund nu doar sanatatea si siguranta femeilor, dar si stabilitatea sociala a natiunilor respective”, a declarat Condoleezza Rice, citata de Los Angeles Time.

Chavez vrea sa lase Europa fara petrol. Liderul venezuelean de stanga Hugo Chavez a amenintat Europa cu sistarea exporturilor de petrol daca UE va implementa noile masuri antiimigratie. "Petrolul nostru nu va merge la cei care aplica aceste reguli. Asa cum tarile europene ii vor trimite inapoi pe emigrantii fara acte, America Latina ar putea decide sa le trimita inapoi investitiile", a spus acesta, scrie Reuters.