» Fetita de 11 ani din judetul Neamt, care a ramas gravida dupa ce a fost violata de fratele mamei ei, va trebui sa duca sarcina la bun sfarsit.

» Decizia, care vine in contradictie cu dorinta parintilor copilei ca ea sa fie operata, apartine comisiei de etica a Spitalului "Cuza Voda" din Iasi.

» Potrivit membrilor comisiei de etica, de vina pentru aceasta halucinanta hotarare ar fi Codul Penal.

Comisia de etica formata din doi specialisti obstetricieni, un neonatolog si un jurist de la Spitalul Universitar de Obstetrica si Ginecologie "Cuza Voda" din Iasi a anuntat ieri ca fetita de 11 ani nu va fi operata pentru intreruperea sarcinii, asa cum au recomandat medicii din Neamt care investigasera sarcina in prealabil.

Potrivit comisiei de la spitalul iesean, unde a fost transferata fetita, decizia a fost luata "dupa o analiza atenta" a legilor penale romanesti si a starii de sanatate a copilei. In sprijinul hotararii luate, comisia invoca articolul 185, lit. c, din Codul Penal al Romaniei, potrivit caruia "intreruperea cursului sarcinii, prin orice mijloace, daca varsta sarcinii a depasit patrusprezece saptamani, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani. Atunci cand fapta a fost savarsita de medic, pe langa pedeapsa inchisorii, se va aplica si interdictia exercitarii profesiei de medic".

Integral in Romania libera