Mitrea a cerut Parlamentului sa voteze pentru inceperea urmaririi penale in cazul sau. Nastase nu. Este insa putin probabil ca votul din Parlament sa decida inceperea urmaririi penale in cazul celor doi.

Marti, in jurul amiezii, Camera Deputatilor urmeaza sa voteze cererile DNA de incepere a urmaririi penale in cazul fostului premier Adrian Nastase si a fostului ministru al transporturilor Miron Mitrea. Luni, la dezbaterile generale din Camera Deputatilor, Mitrea le-a cerut colegilor sai deputati din Parlament pentru a pierde imunitatea si pentru a putea fi cercetat in dosarul Flota voteze pentru inceperea urmaririi penale de catre DNA in cazul sau.

“Nu am de gand sa comentez nici cererea DNA, nici raportul comisiei juridice. Vreau sa va rog ca votul sa fie pentru continuarea anchetei si trimiterea mea in judecata pentru ca acest subiect sa fie incheiat. Va rog sa votati pentru”, a cerut Mitrea.

Modelul nu este nou. A fost patentat deja in aprilie 1996 de catre actualul presedinte al Romaniei, Traian Basescu. Atunci, Basescu a demisionat.

Nu aceeasi a fost atitudinea lui Adrian Nastase. Timp de aproximativ trei sferturi de ora, fostul premier a incercat ieri de la tribuna Camerei Deputatilor ca dosarul DNA impotriva sa este pur politic si ca este o victima a adversarilor sai, in speta a sefului statului, Traian Basescu.

„Acum cativa ani am inceput sa-mi construiesc un mic apartament. Nu m-am mai inteles cu constructorul. El sustine ca mai trebuie sa-i dau bani, eu consider ca i-am dat deja destul. Este vorba doar despre un contract comercial”, si-a inceput Nastase pledoaria pentru propria victimizare.

Cotidianul