Comisarul-sef Vasile Voinea, adjunctul Serviciului Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule Arges, a ajuns sa fie unul dintre cei mai bogati oameni din Pitesti.

Politistul, mai mult afacerist decat om al legii, a preferat sa-si conduca afacerile din umbra, prin diversi interpusi, cel mai adesea fiind intalnit numele fiicei sale, Andra Voinea. Astfel, tanara figureaza drept detinatoare a celor mai multe dintre proprietatile familiei Voinea.

Dupa fiecare tranzactie, cand in proprietatea comisarului-sef intra vreun imobil, acesta incheia acte de donatie in favoarea fiicei. Asa se explica faptul ca in declaratia de avere a politistului nu apar decat trei apartamente si doua terenuri, din zecile de proprietati.

Anchetatorii DGA banuiesc ca o mai mare parte din banii obtinuti de Vasile Voinea din spagile pentru premise auto au fost investiti in afaceri imobiliare.

A pus mana pe fostul sediu al SIF Muntenia

In doar cativa ani, politistul bugetar Vasile Voinea a reusit sa achizitioneze cateva imobile, toate situate in zona zero a Pitestiului, fiecare dintre acestea avand o valoare de piata de peste un milion de euro.

Una dintre cele mai scumpe proprietati detinute de politist se afla pe strada Victoriei, peste drum de cel mai mare hotel din oras, Muntenia. Potrivit expertilor imobiliari, metrul patrat de teren in zona sare bine de 1.300 euro.

Afacerea a fost parafata in 2006, cand comisarul-sef ar fi platit pentru vila din strada Victoriei, fostul sediu al SIF Muntenia, potrivit unor surse, nu mai putin de 480.000 de euro.

Vanzatorul a fost firma Haditon 2002 SRL, apartinand unor cetateni arabi, care detin si cunoscuta marca de produse avicole Tonelli. Banii ar fi fost platiti cash, politistul venind cu banii in geanta.

Adevarul