Bill Clinton il sustine pe Obama. Fostul presedinte american, Bill Clinton, a anuntat ca il va sustine pe colegul sau democrat, Barack Obama, in cursa pentru Casa Alba. Purtatorul de cuvant al lui Clinton a declarat ca acesta va face tot posibilul pentru a se asigura ca Obama va castiga alegerile. Sustinatorii lui Obama considera declaratia lui Clinton ca fiind binevenita, intrucat un Partid Democrat unit va contribui la schimbare, scrie BBC.

Practici ilegale in Departamentul de Justitie din SUA. Potrivit unui raport dat publicitatii vineri, in ultimii sase ani, oficialii Departamentului de Justitie au folosit ilegal factori "politici si ideologici" pentru a angaja noi avocati cu o orientare conservatoare, in defavoarea celor liberali. Acest raport, pregatit de inspectorul general al Departamentului de Justitie, este primul dintr-o serie de investigatii, care au inceput ca urmare a scandalului de anul trecut, legat de concedierea a noua avocati din Departament. Acest raport confirma faptul ca Departamentul de Justitie a devenit intens politizat in timpul administratiei Bush, sustine International Herald Tribune.

Ofensiva al-Qaeda capata putere pe internet. Anul acesta, un radical religios care isi spune Abu Hamza a intrebat un lider al-Qaeda, prin intermediul unui chat, daca politia secreta egipteana se face vinovata de lipsa de credinta si daca membrii acesteia ar trebui ucisi. Raspunsul a venit din partea lui Ayman al-Zawahiri, pe capul careia s-a pus o recompensa de 25 milioane de dolari, care a declarat ca uciderea politistilor este justificata, intrucat acestia sunt "infideli". Acest schimb de replici face parte din ultima masura propagandistica luata de al-Qaeda - un chat intre Zawahiri si sute de curiosi din toata lumea. Dupa ce a anutat pe un forum, in decembrie, ca va raspunde la intrebarile publicului pe aproape orice subiect, Zawahiri a primit 1.888 de intrebari de la jurnalisti si de la publicul larg, relateaza Washington Post.

Patru americani, ucisi in urma unei explozii in Bagdad. Explozia unei bombe in Bagdad, in cursul zilei de marti, s-a soldat cu moartea a doi soldati americani si a doi civili care lucrau pentru armata Statelor Unite. In urma exploziei au murit si sase irakieni. Armata americana a declarat ca a retinut deja un suspect in cazul acestui atac, scrie The New York Times.

Mugabe refuza sa anuleze alegerile electorale. Presedintele din Zimbabwe, Robert Mugabe, a ignorat, marti, presiunile venind atat din interiorul, cat si din afara Africii, pentru a anula alegerile electorale care urmeaza sa aiba loc vineri, declarand ca are o obligatie legala pentru a le sustine. Atat presedintele senegalez, Abdoulaye Wade, cat si liderul Congresului National African din Africa de Sud, Jacob Zuma, au spus ca alegerile trebuie anulate, in contextul in care liderul opozitiei, Morgan Tsvangirai, s-a retras din cursa electorala si s-a refugiat la ambasada olandeza din Harare. De asemea, Consiliul de Securitate al ONU a condamnat violentele impotriva opozitiei, sustinand ca obtinerea unui rezultat corect al voturilor este imposibil. Aceasta atitudine este sustinuta si de Africa de Sud, China si Rusia. Insa, Mugabe a ignorat presiunile, iar ambasadorul SUA in Zimbabwe a declarat ca nimeni nu va putea sa impiedice alegerile, scrie Reuters.

Femeile dintr-un oras din Malaysia trebuie sa renunte la ruj si la tocuri. Autoritatile din Kota Bharu, un oras din nordul Malaysiei, condus de islamici conservatori, le indeamna pe femei sa renunte la machiajul strident si la pantofii cu toc pentru a-si pastra demnitatea si a evita violurile. Insa, autoritatile au specificat ca acesta este doar un sfat, iar nu un edict, pentru femeile care doresc sa urmeze legea islamica. Cu toate acestea, s-a decretat ca in supermarketuri sa existe case separate pentru femei si barbati si plajele sa fie separate. In plus, daca o femeie si un barbat stau prea aproape unul de altul pe o banca in parc ar putea primi o amenda de pana la 285 de lire sterline, sustine The Guardian.