Multa lume s-a intrebat dupa ce a urmarit scandalurile de la alegerile locale, care este adevarata miza a luptei pentru putere din judetul Ilfov. Raspunsul: banii. Consiliul Judetean Ilfov va administra 200 de milioane de euro anual, destinate dezvoltarii celui mai bogat judet din Romania. Presedintele acestei institutii va fi ordonatorul de credite si gestionarul fondurilor europene care vor fi alocate mai ales pentru infrastructura. Consiliul judetean va beneficia in perioada imediat urmatoare de un buget de la stat de peste 1 milion de euro, la care se adauga, pentru lucrari de investitii in acest an, aproape 200 milioane lei din fondurile structurale. Sunt in executie peste 20 de proiecte, concentrate in special pe refacerea infrastructurii rutiere si de canalizare si aductiuni de apa. "Judetul Ilfov are un specific aparte. Este cel mai bogat judet, este o prelungire a Bucurestiului.

Este o zona aglomerata din punct de vedere economic, mai ales in conditiile in care marile complexuri industriale au fost mutate in afara Capitalei, deci pe teritoriul judetului Ilfov, fapt care a dus la cresterea accentuata a valorii terenurilor. Cel care trebuie sa gestioneze problemele judetului si care a obtinut puteri mai mari in urma votului uninominal este presedintele consiliului judetean. De fapt, el are in mana bugetul intregului judet. Mai trebuie spus ca presedintele consiliului judetean este, timp de doi ani din cei patru ai mandatului, cel care administreaza fondurile pentru Regiunea de Dezvoltare Bucuresti-Ilfov", ne-a explicat Gabriel Oprea, presedintele PSD Ilfov, miza alegerilor pentru castigarea consiliului judetean.

In perioada urmatoare, in judetul Ilfov se vor derula cinci proiecte cu bani europeni (40 milioane euro) obtinute pe baza Programului Operational Regional – Axa II, pentru infrastructura rutiera. Tot pentru investitii in acest domeniu se va derula si un alt proiect, in valoare de 76 milioane de euro , obtinut in cadrul Regiunii de Dezvoltare Bucuresti-Ilfov. De asemenea, incepand cu acest an vor incepe lucrarile la un pasaj suprateran pe soseaua Pipera-Tunari, in valoare de 6,25 milioane de euro.

Integral in Romania libera.