Dupa trei sanctiuni pentru neindeplinirea sarcinilor de serviciu, comisarul-sef Mircea Moraru a fost transferat, in 2002, de la Pompieri la Inspectoratul General al Politiei.

Problemele comisarului-sef Mircea Moraru, din cadrul Politiei Romane, arestat pentru spaga pretinsa de la ofiteri detasati in Italia, au inceput acum 10 ani, cand lucra la Pompieri. In 1997, pe vremea cand Mircea Moraru era repartizat la Brigada de Pompieri Bucuresti, in calitate de sef birou, a fost sanctionat cu suspendarea indemnizatiei de comanda pentru o perioada de patru luni. La inceputul lui 1998, el a primit o alta mustrare scrisa pentru neglijenta si lipsa de preocupare in indeplinirea atributiilor de serviciu.

Tot in 1998, Moraru a fost transferat pe postul de contabil-sef la Brigada de Pompieri Bucuresti. In aceasta calitate, in anul 2000, a primit din nou mustrare scrisa, pentru neindeplinirea sarcinilor de serviciu. Tot atunci i s-a retras si solda de merit. In 2001, s-a dispus amanarea promovarii in functie a lui Moraru pe o perioada de doi ani.

Integral in Adevarul.