Mugabe, investit presedinte in urma unui vot controversat. Robert Mugabe a fost investit presedinte al Zimbabwe pentru un al saselea mandat, duminica, la doar cateva ore dupa ce oficialitatile au anuntat ca acesta a castigat alegerile cu o majoritate coplesitoare de voturi. Mugabe este liderul Zimbabwe din 1980, cand tara si-a obtinut independenta fata de Marea Britanie. De altfel, Mugabe a fost unicul candidat la aceste alegeri, dupa ce candidatul opozitiei, Morgan Tsvangirai, s-a retras din cursa electorala. Tsvangirai a caracterizat evenimentul de azi ca fiind lipsit de sens, scrie The New York Times.

Revolta in China, in urma musamalizarii unei crime. Mii de persoane au luat cu asalt o sectie de politie din sud-vestul Chinei pentru a protesta impotriva musamalizarii violului si uciderii unei adolescente. Multimea a dat foc unui complex de cladiri apartinand guvernului si mai multor masini de politie. Violentele au inceput sambata, iar autoritatile au reusit sa le opreasca abia duminica dimineata in jurul orei 2.00 am. Fotografii si inregistrari au fost postate pe site-urile si forumurile chinezesti, insa acestea au devenit in scurt timp inaccesibile, ca urmare a interventiei cenzurii statului, relateaza Washington Post.

Israelul aproba schimbul de prizonieri cu Hezbollah. In urma acestui schimb, cadavrele a doi soldati israelieni, capturati de gruparea libaneza acum doi ani, vor reveni in tara. In schimbul acestora, Israelul va elibera cinci detinuti libanezi si va preda cadavrele a zece militanti ai gruparii Hezbollah. Inainte de vot, prim-ministrul isrelian, Ehud Olmert a indemnat cabinetul sa aprobe schimbul, desi se astepta ca cei doi soldati sa fie deja morti. Schimbul a fost aprobat de cabinet cu 22 de voturi, din 25, anunta BBC.

Francul supravietuieste intr-un sat din inima Frantei. In Collobrieres, Provence, un sat cu 1.600 de locuitori, francul este acceptat in continuare in comert, altaturi de euro. Primarul satului considera ca odata cu trecerea la euro, oamenii si-au pierdut, intr-un fel, identitatea. In plus, acestia considera ca introducerea monedei euro este principala cauza pentru cresterea inflatiei, iar localnicii considera pastrarea francului ca o modalitate de a obtine profit, si nu doar ca pe un mijloc de protest sau de manifestare a nostalgiei, scrie International Herald Tribune.

Adolescent american, decapitat de un montagne russe. Un adolescent a fost decapitat de un montagne russe la parcul de distractii Six Flags din Atlanta, dupa ce a sarit mai multe garduri, intrand intr-o zona interzisa. Potrivit martorilor accidentului, tanarul de 17 ani a patruns in zona interzisa, ignorand semnele de avertisment, pentru a recupera o sapca. Acesta era insotit de un alt baiat, insa cel din urma a scapat nevatamat. In momentul impactului, trenuletul avea viteza maxima. Nici o alta persoana nu a mai fost ranita in acest accident, relateaza USA Today.

Israelul nu va ataca Iranul. Ministrul de externe iranian a afirmat ca nu considera ca Israelul va ataca tara sa din cauza programului nuclear, intrucat este in continuare afectat de consecintele razboiului din 2006 cu gruparea libaneza Hezbollah si de conflictul din Orientul Mijlociu. Aceste comentarii sunt ultimele dintr-un aprins schimb de replici intre cele doua tari, care au alimentat speculatiile unui posibil atac israelian asupra Iranului. Iranul este al patrulea mare exportator de petrol, iar asemenea speculatii au contribuit la cresterea pretului petrolului, scrie Reuters.