Aglomeratie mare duminica la Stefanesti. A fost turul doi al alegerilor pentru primarie. Parca tot satul a iesit in strada. De altfel, pina la ora doua, 80% dintre localnicii cu drept de vot trecusera deja pe la urne. Cel putin asa sustine Biroul Electoral de Circumscriptie. De data asta insa, aglomeratia din Stefanesti nu mai era la sectiile de votare. Era pe strazi. Plutea prin localitate un adinc spirit cetatenesc. Mai les ca satul era impartit in doua. Intre sustinatorii celor doi finalisti. Anghel Rababoc, actualul primar care candideaza din partea PNG si Aurel Parvu, candidatul PSD.

Cei doi faceau turul sectiilor de votare si supravegheau atent desfasurarea votului. Se opreau cite putin sa-si salute sustinatorii. Sustinatorii erau in fata sectiilor. Dar stateau adunati in grupuri mici, nu mai mari de 10 persoane. Pentru a nu atrage atentia fortelor de ordine. Aveau misiune speciala. Sa monitorizeze cine intra si cine iese din sectia de vot. “Te uiti bine la cine intra in sectie. Daca ai impresia ca nu este din sat, faci scandal. Urli la jandarmi sa-i legitimeze”, instruia o doamna de vreo 50 de ani pe o alta cam de aceeasi etate care s-a alaturat grupului de monitorizare din fata sectiei.

Era grupul de sustinatori PSD. Era strabatut de zimbete de admiratie de fiecare data cind prin zona trecea Mercedesul luxos al lui Adrian Minune, vestitul cintaret de manele, proaspat ales consilier local al asezarii din partea PSD.

Integral in Cotidianul.