Mai multi absolventi de clasa a XII-a de la Liceul de Muzica “George Enescu” din Bucuresti au reclamat ca directorul adjunct i-a obligat sa contribuie fiecare cu cate 200 de lei pentru a obtine note mai mari la examenul de Bac. Cei 60 de elevi din cele doua clase terminale de la “Enescu” sustin examenele finale la Centrul de evaluare organizat la Liceul teoretic “Ion Neculce”.

Viitorii muzicieni au convingerea ca si colegii lor din liceul gazda au dat bani, dar nu stiau ce suma. La un simplu calcul, numai de la absolventii din “Enescu” s-au strans 12.000 de lei, adica de la cei 60 de elevi din cele doua clase terminale.

Aflata in concediu, directoarea adjuncta a unitatii de invatamant, Mirela Bulgariu, ne-a declarat ca nimeni din conducere nu a cerut vreun ban de la copii si ca a plecat in vacanta tocmai ca sa evite asemenea discutii, deoarece crede ca este un complot al colegilor indreptat impotriva ei, pentru a fi inlaturata din functie.

Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti a anuntat ca va demara o ancheta in acest caz, dar nu va exercita nici o presiune asupra elevilor. Purtatorul de cuvant al ISMB, Marian Banu, ne-a precizat ca parintii si copiii trebuie sa informeze operativ inspectoratul despre aceste situatii. Acum doua saptamani, Ministerul Educatiei a transmis o avertizare potrivit careia orice colectare de fonduri destinate protocolului pentru comisiile de examen va fi aspru sanctionata.

Integral in Gardianul.