Ambasadorii tarilor membre UE care au descins, miercurea trecuta, la Comisia juridica a Camerei, nu s-au dovedit deloc diplomati. Ei au criticat in termeni duri faptul ca deputatii ii protejeaza pe Adrian Nastase si Miron Mitrea, ezitand sa incuviinteze inceperea urmaririi penale asupra acestora. Potrivit stenogramei de la intalnirea dintre diplomati si deputatii juristi, intrata in posesia noastra, ambasadorii au atras atentia ca prestatia deputatilor risca sa compromita si mai mult parlamentul in fata opiniei publice. Intalnirea dintre ambasadori si deputati a avut loc a doua zi dupa ce, din lipsa de cvorum, solicitarea DNA nu a putut fi votata, lipsindu-i doar 12 voturi. Presedintele Comisiei juridice, Sergiu Andon (PC), le-a spus diplomatilor ca membrii comisiei au receptionat mesajele si le vor transmite colegilor. Ieri insa, conducerea Camerei tocmai a decis sa-i pasuiasca pana la toamna pe Nastase si Mitrea.

Ambasadorii au dat semnale clare ca sunt nemultumiti de absenteismul din Parlament, facand aluzie la votul esuat al cererii DNA in cazurile Nastase si Mitrea.

Potrivit stenogramei, dintre diplomatii prezenti la intalnirea cu membrii Comisiei Juridice, pe 25 iunie, doar ambasadorul Marii Britanii, Robin Barnett, si cel al Olandei, Jaap L. Werner, s-au exprimat critic la adresa practicilor deputatilor. Intalnirea a fost organizata de insarcinatul de afaceri al Sloveniei in Romania, Marcel Koprol, in conditiile in care Slovenia era pe cale sa predea Frantei presedintia UE.

Integral in Adevarul.