Contra cost si pe propria raspundere, curiosi din toata lumea vin sa vada cu propriii ochi zona afectata de cel mai grav accident nuclear din istorie. La preturi pornind de la 50 de dolari, curiosi din toata lumea se supun la o doza buna de radiatii. Pentru multi, o astfel de excursie este echivalentul unui film de groaza trait pe viu si cu urmari care ar putea fi simtite pe propria piele. Pentru altii insa, este o ocazie, poate unica in viata, de a vizita locul in care in urma cu 22 de ani s-a produs o drama planetara. Pentru ucraineni este o afacere.

O zi la Cernobal. O raita prin imprejurimile centralei unde in urma cu 22 de ani se producea cel mai grav accident nuclear din istorie si un popas in orasul-fantoma Pripiat, situat la numai 1,5 kilometri (in linie directa) de Reactorul 4, care a explodat pe 26 aprilie 1986, punand pe jar o lume intreaga.

Pentru multi, o astfel de excursie este echivalentul unui film de groaza trait pe viu si cu urmari care ar putea fi simtite pe propria piele. Pentru altii insa, este o ocazie, poate unica in viata, de a vizita locul in care in urma cu 22 de ani s-a produs o drama planetara. Pentru ucraineni este o afacere. Iar riscurile si le asuma clientii. Si banii tot ei ii dau. O calatorie de o zi cu plecare din Kiev (capitala Ucrainei) costa de la 50 la 300 de dolari americani, in functie de marimea grupului de persoane. Ce primesti in schimb? O experienta aproape imposibil de uitat.

Integral in Evenimentul Zilei