Hotii au pus ochii pe rezervoarele de benzina ale masinilor. Potrivit departamentelor de politie din Washington, cresterea pretului petrolului a determinat un numar mare de furturi de benzina din rezervoarele masinilor. Politia din Washington DC a inceput sa trimita mailuri pentru a-i avertiza pe proprietarii de masini in privinta acestor furturi. In acest context, singurii care au de castigat sunt comerciantii de piese auto, care si-au epuizat stocurile de capace pentru rezervor cu sistem anti-furt, scrie Washington Post.

Cinci explozii in Abhazia. Potrivit oficialilor georgieni, duminica au avut loc cinci explozii in zona de granita dintre Georgia si regiunea separatista Abhazia. Se pare ca patru mine au explodat in satul Rukhi, din regiunea controlata de georgieni, dintre care a patra fusese plasata sub o masina de politie. Cea de-a cincea explozie a avut loc in satul Otobia, care se afla sub controlul Abhaziei, relateaza The New York Times. Un comandant rus a sugerat ca ultima bomba ar fi fost plasata de georgieni. Moscova si Tbilisi se acuza reciproc de alimentarea tensiunilor din Abhazia - Georgia acuza Rusia ca ar vrea sa anexeze provinciile separatiste, in timp ce acestia din urma ii acuza pe georgieni ca vor sa-si restaureze controlul prin forta.

Marea Britanie trimite inapoi in Zimbabwe 11.000 de refugiati. Se pare ca Marea Britanie ii forteaza pe refugiatii din Zimbabwe care nu au reusit sa obtina azil politic aici, sa se intoarca acasa, unde ar putea fi supusi unor torturi sau chiar ucisi. O scrisoare trimisa unui membru al Miscarii pentru Schimbare Democratica, refugiat la Londra, mentiona ca acesta nu va mai fi sustinut de britanici si ca este obligat sa paraseasca Marea Britanie. Se pare ca scrisori similare au fost trimise catre sute de alti refugiati in ultimele luni, sustine The Guardian.

Bilantul dezastrelor naturale. Potrivit unui raport al Natiunilor Unite, in ultimii 48 de ani au murit 2,5 milioane de persoane in urma dezastrelor naturale, dintre care 1,6 milioane au murit doar in ultimii 20 de ani. La ora actuala, numarul dezastrelor naturale este de patru ori mai mare decat in anii '70, iar pagubele economice sunt de cel putin sapte ori mai mari. Raportul mai mentioneaza ca numarul pagubelor este mult mai mare in tarile in curs de dezvoltare, comparativ cu tarile dezvoltate. Una din cauzele cresterii frecventei catastrofelor ar putea fi schimbarile climatice, sustine Pravda.

Cel putin 10 morti intr-un atentat sinucigas in Islamabad. Cel putin 10 persoane au murit si alte 22 au fost ranite intr-un atentat sinucigas directionat impotriva politistilor. Explozia a avut loc foarte aproape de Moscheea Rosie, la scurt timp dupa o intrunire a islamicilor, in cadrul careia s-a invocat legea islamica si s-a cerut spanzurarea presedintelui Pervez Musharraf. Ministrul de interne nega faptul ca atentatul ar fi avut loc din cauza pazei slabe de la eveniment, noteaza International Herald Tribune.

Concurs international de caricaturi pe tema schimbarilor climatice. Organizatorii Earthworks 2008, o competitie internationala de caricaturi, considera ca arta si umorul sunt niste mijloace simple si eficiente pentru a transmite mesajul lor in privinta mediului inconjurator. La concurs s-au inscris in jur de 600 de caricaturisti, provenind din mai mult de 50 de tari. Principalele teme abordate au fost incalzirea globala, lipsa hranei si a apei potabile si desertificarea. Concursul a fost castigat de un rus, care a reprezentat umanitatea ca pe un barbat care se expune intr-un mod indecent in fata unui univers imaculat, relateaza The Independent.