Ar fi pentru prima oara in ultimii 20 de ani cand Iliescu nu ar mai avea vreo demnitate publica. „Bunicuta“ PSD se pregateste sa faca pasul inapoi. Esta gata sa renunte la fotoliul de senator si sa se dedice unor proiecte personale, cu toate ca declaratia, istorica deja, potrivit careia va iesi din politica doar cu „picioarele inainte“, face greu de crezut un asemenea gest.

Totusi, Ion Iliescu a declarat, in exclusivitate pentru Cotidianul, ca nu-si mai doreste un mandat de parlamentar, pe de o parte din cauza varstei inaintate, iar pe de alta parte din cauza „uzurii“ tipice muncii din Legislativ. O decizie definitiva in acest sens o va lua insa in urmatoarele luni, cand partidele vor trebui sa stabileasca oamenii pe care-i vor trimite in batalia electorala, pe colegii uninominale.

Intrebat de Cotidianul in ce colegiu uninominal si-ar dori sa candideze, presedintele de onoare al PSD a afirmat: „Nu ma intereseaza tema. Nu s-a discutat pana acum si nici nu stiu daca o sa mai vreau sa candidez. In primul rand trebuie sa ma gandesc daca mai vreau sa candidez, pentru ca ma bate gandul foarte serios sa ma retrag“. Varsta este principalul argument invocat de senatorul PSD.

Integral in Cotidianul.