Peste 200 de angajati ai Directiei Finantelor Publice (DGFP) Dolj au protestat ieri in fata institutiei, in semn de solidaritate cu cei 31 de angajati ai institutiei suspendati din functii dupa ce au fost trimisi in judecata de procurorii DNA.

Salariatii directiei sustin ca cei 31 de inculpati sunt nevinovati in cazul rambursarilor de TVA catre 42 de societati comerciale apartinand lui Jenica Boerica, Samir Spranceana si Ion Fotescu. "Dupa o cercetare nedreapta, colegii nostri sunt in situatia de a fi dati afara, de a li se pune sechestru pe bunuri, oameni care au copii de intretinut", s-a lamentat o functionara a Directiei.

Decizia de suspendare a fost emisa ieri si a fost semnata de directorul executiv al DGFP Dolj, Mihai Antonescu. "Ei pot face contestatie la aceasta decizie pe care am luat-o in acord cu legea functionarilor publici. Eu le-am transmis angajatilor sa intre inapoi la lucru, in caz contrar noi ii putem sanctiona luandu-le din salariu", a declarat pentru Mediafax directorul Antonescu.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), institutie in subordinea careia se afla directiile de finante publice, nu a reusit timp de cinci ore sa ne prezinte un punct de vedere fata de protestul de la Dolj. Stefan Andrei, seful Departamentului Comunicare, nu a catadicsit sa raspunda la telefon. Seful ANAF, Daniel Chitoi, a fost toata ziua "in sedinta", la fel vicepresedintele Serban Pop. Sefa de cabinet a celui din urma ne asigura ca ANAF a inceput verificarile: cate persoane au participat, daca au avut aprobare de la sindicat, daca a fost respectat codul functionarului public etc. "Nu va putem raspunde la intrebarile dumneavoastra fara a face aceste verificari. Colectam in acest moment informatiile necesare", ne-a asigurat subalterna lui Pop.

Romania Libera