Nu ne e foarte clar daca nu cumva, de fapt, ministrul Mediului are grija si de portofoliul de la Transporturi (sau de cel care exista odata si acum nu mai e, al Turismului). Pentru ca, numai in primele sase luni ale lui 2008, Attila Korodi a semnat 211 ordine prin care aproba deplasari in strainatate ale subordonatilor. Care, in total, s-au plimbat, in zile insumate, cam doi ani si jumatate.

Din toate ordinele semnate de Korodi in prima jumatate a acestui an, cele 211 referitoare la deplasari in strainatate reprezinta mai bine de o treime. Nu mai putin de 273 de persoane au fost vizate de astfel de ordine. Normal ca, daca-i ordin, atunci e cu placere, dar la 943 de zile petrecute prin tari straine nu mai e vorba de placere, ci de un orgasm institutional bine pus la punct.

Care s-a consumat nu numai pe la Bruxelles (unde se transpira din greu din cauza incalzirii globale a tratativelor pentru directivele europene de mediu), ci si prin Canada, SUA sau Germania. Sau chiar in bine cunoscutele destinatii pentru potentialul lor de protectia mediului Turcia, Grecia si Tunisia. Vorbim, desigur, de protectia mediului propriu, cu creme si lotiuni impotriva ultravioletelor.

Academia Catavencu