4 fosti generali ai armatei americane recuza legea care permite accesul homosexualilor in armata doar daca acestia isi ascund identitatea sexuala, scrie Le Monde. Potrivit studiilor efectuate de expertii militarii de la introducerea acestei legi in 1993 peste 12.000 de cadre militare au trebuit sa parasesca armata dupa ce au fost denuntati ca au relatii homosexuale.

O organizatie de drepta din Elvetia a strans peste 115.000 de semnaturi pentru interzicerea constructiei de moschei cu minarete, relateaza ziarul Liberation. Initiatorii miscarii sustin ca minaretele reprezinta simbolul unei revendicari politico-religioase a puterii, care pune sub semnul intrebarii drepturile fundamentale. In acest moment, din totalul celor 7,5 milioane de locuitori, in Elvetia traiesc peste 311.000 de musulmani.

Consiliul pontifical pentru unitatea Crestinilor, organismul Vaticanului insarcinat cu problemele ecumenice a transmis Bisericii Anglicane ca a primit cu regret decizia care le permite femeilor sa acceada la functia de episcop, relateaza The Guardian. In comunicatul Vaticanului se arata ca decizia Bisericii Anglicane reprezinta o amenintare la adresa traditiei apostolice si ca aduce un nou obstacol in fata reconcilierii intre Biserica Catolica si cea Anglicana.

Iranul ameninta ca va bombarda Tel Aviv-ul si bazele militare americane din zona daca SUA vor decide sa atace Teheranul, titreaza Reuters. Reactia ii apartine lui Ali Shirazi unul dintre liderii spirituali ai Iranului. Amenintarile au aparut dupa ce conducerea tarilor prezente la summitul G8 au cerut Iranului sa-si supende programul nuclear.

Operatorii europeni din sectorul aerian se declara nemultumiti de decizia parlamentului european care a impus noi restrictii in privinta emisiilor de carbon, relateaza EuroNews. Reprezentantii companiilor sustin ca noile masuri vor aduce costuri suplimentare de aprope 5 miliarde de euro pe an, adica cu un miliard mai mult decat profitul incasat anul trecut.

Armata americana ar putea incepe retragerea din Irak incepand cu 2011, sustine Ali al-Dabbagh purtatorul de cuvant al guvernului Irakian citat de postul CNN. Ali al-Dabbagh declara ca nu s-a convenit inca asupra unui calendar de derulare a operatiunilor de retragere dar ca acestea vor trebui stabilite in urmatoarea perioada. In replica oficialii americani au spus ca in acest moment nu este importanta fixarea unei date ci stabilirea conditiilor in care US Army ar putea parasi zona.