Elena Udrea precizeaza: este doar o perceptie ca PD-L ar fi pierdut alegerile. In realitate ‚ PD-L a castigat alegerile, oricat ar incerca unii sa nege acest lucru. Poate perceptia vine de la faptul ca nu am castigat Primaria Capitalei. In acelasi timp, nu trebuie sa se uite ca PD-L a castigat cel mai mare procent, 37 la suta, 43 la suta dupa redistribuire, la Bucuresti.

Deci PD-L a castigat, Blaga a pierdut. A cui este vina?

Elena Udrea: Am avut cel mai bun candidat, cel mai bun program pentru Bucuresti. Probabil ca ne-a lipsit o strategie adecvata. In al doilea rand, nu am reusit sa mobilizam electoratul nostru la vot, asa cum o faceam altadata.

Cum comentati faptul ca sunt lideri politici care sustin ca prezenta presedintelui Traian Basescu in campanie alaturi de Vasile Blaga i-a daunat acestuia din urma?

Elena Udrea: Teoria cred ca este gresita. Prezenta domnului Traian Basescu in campanie se datoreaza necesitatii de a demonta o constructie pe care adversarii nostri politici o faceau si anume ca Vasile Blaga nu ar fi sustinut de Presedinte. Daca prezenta domniei sale in aceasta conjunctura ar fi fost sanctionata de electorat, PD-L nu ar fi obtinut la Bucuresti 37 la suta in vot direct.

Totusi cum caracterizati realatia partidului cu Traian Basescu avand in vedere ca in partid se contureaza doua tabere, apropiatii presedintelui si opozantii lui?

Elena Udrea: Este o relatie corecta, intre un partid si cel care i-a fost lider foarte mult timp. Astazi, PD-L datoreaza o parte din procentele sale lui Traian Basescu, dupa cum si Presedintele se poate baza pe partid atunci cand proiectele sale au nevoie de sustinere politica. Exista si o legatura de suflet reciproca, fireasca. Referitor la asa-zisele tabere, pro-Basescu si independeti, as spune eu, din pacate aceasta teorie care tot apare, este generata si de atitudinile unora dintre noi. Eu as remarca doar ca mare parte dintre cei catalogati ca fiind pro-Basescu au castigat detasat alegerile. Si ma refer in special la presedintele Emil Boc.

Evident Elena Udrea este exponentul taberei pro-Basescu. De aceea oare Radu Berceanu astepta „o doamna” de la Bucuresti sa-l schimbe de la filiala Dolj?

Elena Udrea: Nu am nici un fel de problema sa fiu considerata un om loial Presedintelui. Ba chiar ma bucur ca este asa. In ceea ce-l priveste pe Radu Berceanu, pot spune ca am fost surprinsa de demisia sa, dar si de declaratiile facute. Poate era inca suparat de faptul ca nu a castigat Presedintia CJ Dolj. Dar pentru asta nu cred ca sunt de vina nici cei care nu erau in politica, ori in partid, ori, ca mine, erau la liceu in 1990. Va pot spune ca eu am respect pentru ceea ce reprezinta demisia. Am demisionat o data in cariera politica, din functia de sef al Cancelariei si nu am incercat sa ma intorc chiar daca unii apropiati ai domnului Calin Popescu Tariceanu imi propuneau sa corecteze „nedreptatea care mi se facuse” si sa ma intorc la Cotroceni.

Gandul