• Rocile lunare aduse pe Pamant, acum 40 de ani, in timpul misiunilor Apollo, au dezvaluit ca pe Luna a existat apa dintotdeauna, potrivit oamenilor de stiinta. O noua metoda de analizare a elementelor din mostrele de nisip lunar prezinta dovezi ale existentei apei, incepand cu acum trei miliarde de ani. Studiul arunca, astfel, dubii asupra teoriilor potrivit carora lichidul ar fi fost adus pe Luna de comete, anunta Daily Mail. Descoperirea va da un impuls misiunilor NASA care cauta apa pe Luna.
  • Consiliul de Securitate al ONU a respins o rezolutie prin care se impun sanctiuni statului Zimbabwe, anunta Sky News. Zimbabwe s-a confruntat cu critici internationale din ce in ce mai intense dupa realegerea lui Rober Mugabe in functia de presedinte al tarii. Rezolutia prevede impunerea unui embargou in ce priveste armele, precum si restrictii financiare si de calatorie impuse presedintelui Mugabe si altor 13 oficiali ai sai. Pentru a trece de CSONU, rezolutia avea nevoie de minim noua voturi, dar veto-ul formulat de cei doi membri permanenti ai sai, China si Rusia, a fost de ajuns pentru ca rezolutia sa fie respinsa.
  •  Americanii sufera de "recesiune mintala", sustine un consilier al lui McCain. Phil Gramm, consilier pe probleme economice al lui McCain, a declarat ca Statele Unite au in continuare o economie puternica si a spus despre americani ca sunt niste “plangaciosi”, victime ale unei “recesiuni mintale”. “Ati auzit de depresia mintala. Aici avem de-a face cu o recesiune mintala. Am devenit o natiune de plangaciosi. Tot timpul ne plangem de scaderea competitivitatii, de declinul Americii”, a spus Phil Gramm intr-un interviu acordat Washington Times.
  • Mii de persoane au comemorat, vineri, masacrul de la Srebrenita, din 1995, cand 8.000 de musulmani au fost ucisi de fortele sarbe bosniace. In cadrul ceremoniei, ramasitele a 307 victime identificate au fost inhumate intr-un cavou din apropierea orasului, relateaza AFP. Aceasta comemorare vine in contextul in care Tribunalul Penal International l-a achitat recent pe Naser Oric, fost comandant militar musulman, judecat pentru abuzurile comise in 1992 si 1993.
  • Gruparea rebela columbiana FARC a declarat ca a fost tradata de proprii ei oameni in timpul operatiunii de salvare a fostului candidat prezidential columbian, Ingrid Betancourt si a celorlalti 14 ostatici. In primul comunicat al gruparii de la operatiunile de salvare, FARC acuza de tradare pe doi dintre comandantii sai, afirmand ca acestia au incalcat principiile revolutionare ale miscarii, scrie BBC. Cei doi comandanti au fost retinuti de militari columbieni, care s-au deghizat in personal umanitar si au aterizat cu un elicopter in jungla, de unde i-au recuperat pe Ingrid Betancourt si pe colegii sai.
  • Coreea de Sud a sistat temporar excursiile turistice catre o statiune situata in apropierea granitei cu Nordul, dupa ce o turista sud-coreeana a fost impuscata mortal de un soldat nord-coreean, informeaza Reuters. Femeia a fost ucisa pentru ca a intrat intr-o zona restrictionata din statiunea montana Kumgang, unul dintre putinele complexe turistice din statul comunist deschise pentru sud-coreeni. Acest incident a venit sa umbreasca un anunt facut anterior de catre presedintele Coreii de Sud, Lee Myung-bak, privitor la redeschiderea dialogului, intrat in impas, cu Nordul.
  • Tarile donatoare au fagaduit suma de aproape 1,9 miliarde de dolari pentru a sustine procesul de reconstructie din provincia Kosovo, care si-a declarat independenta, la inceputul acestui an, pe fondul unei opozitii acerbe venita din partea Serbiei. Anuntul a fost facut in cadrul unei conferinte internationale care a avut loc la Bruxelles, sub egida UE, care a organizat evenimentul. Doua treimi din suma vor veni din partea UE si a SUA, noteaza AFP. Oficialii comunitari au semnalat ca vor urmari indeaproape felul in care vor fi folosite aceste fonduri. Primul-ministru kosovar, Hakim Thaci, le-a promis donatorilor ca nu ii va dezamagi.