Romania este tot mai fascinanta pe zi ce trece, fiind o tara plina de lucruri bizare, uneori chiar socante. Un primar condamnat pentru falsuri in CV si prins copiind la examenul de Bac, doi barbati divortati de o instanta, un vatman jefuit de hotii de buzunare, in tramvai, oameni in viata declarati morti de multi ani sunt doar cateva dintre cazurile speciale care contureaza imaginea unei Romanii desprinsa parca din anii intunecati ai Evului Mediu.

Primarul comunei vasluiene Ibanesti, Bogdan Pletea (foto), a dat Bac-ul anul acesta la Grupul Scolar „Marcel Guguianu“ din Zorleni. Dupa ce a promovat probele orale, candidatul a fost eliminat la Limba romana, fiind surprins de profesorii supraveghetori cu fituici in buzunar. In 2004, reprezentantii Inspecto-ratului Teritorial de Munca au descoperit, in carnetul de munca al lui Benone Pletea, o diploma universitara falsa, pentru care a fost anchetat, judecat si condamnat definitiv.

Doi barbati din judetul Neamt au fost divortati unul de celalalt, cat se poate de legal, printr-o sentinta emisa de Judecatoria Bicaz, totul pornind de la un litigiu privind imp

rumutul unei masini de teren Aro facut intre cei doi. Decizia judecatoreasca a fost, in final, anulata, dupa depunerea unei contestatii, vinovata de aceasta eroare penibila fiind gasita grefiera Simona Grozavu, care a dactilografiat gresit sentinta pronuntata de instanta.

Integral in Gardianul