Pirati romani ataca vase bulgaresti pe Dunare si le jefuiesc, sustine ziarul bulgaresc Monitor, citat de Rador De la inceputul lunii, doua vase ale Parahodstvo BRP au fost atacate de catre talhari.

Primul caz este de la sfarsitul lunii iunie. Atunci, o garnitura dintr-un remorcher si cateva slepuri au devenit obiectul atacurilor prin surprindere ale romanilor, in timp ce navigau in apele neutre din zona Svistov. Ei s-au apropiat de vas cu barci cu motor.

Membrii grupului s-au urcat pe punte legand funii de unul din stalpii slepului si s-au urcat pe acestea. Totul s-a intamplat in cursul noptii pentru a nu fi simtiti de echipajul care dormea. Pe slep, in aceasta perioada, au fost doar doua persoane - comandantul si un marinar. Ei nu au fost de serviciu, de aceea au dormit. Pe la ora 3, marinarul s-a dus pana la toaleta, care se afla sus pe punte.

In momentul in care s-a urcat, omul a vazut ca in fata sa sta un barbat mascat care tinea o armura de fier pe care o invartea pentru a-l lovi. "M-am speriat foarte tare. El imi striga in romana sa ma culc la pamant. Asta am si facut", a explicat, mai tarziu, in raportul sau, marinarul. In timp ce statea culcat la pamant, barbatul a reusit sa intrezareasca picioarele a patru talhari. In aceasta perioada de timp, ei au luat doua canistre cu combustibil si doua acumulatoare.

Apoi s-au intors la barci si au disparut in noapte. In opinia marinarului bulgar, au plecat cu doua barci. In momentul in care piratii au plecat, barbatul speriat l-a trezit pe colegul sau si cei doi l-au anuntat pe capitanul vasului. El, la randul sau, a semnalat acest lucru la paza de coasta din Romania, care a sosit dupa 20 de minute la fata locului. Politistii au studiat slepul si au notat lipsurile.

Dupa aceea au spus ca vor lua legatura cu colegii lor de la Ruse pentru a ancheta impreuna cazul. Motivul este legat de faptul ca cele mai multe dintre atacurile prin surprindere au avut loc in jurisdictia Politiei Ruse.