Si in 2007 tinerii s-au orientat catre specializari care sa le aduca joburi sigure si bani multi la absolvire. Universitatile au inceput de ieri inscrierile pentru cele 62.000 de locuri bugetate, scose la concurs de institutiile de invatamant de stat. La acestea se adauga aproximativ 160.000 de locuri cu taxa la universitatile publice, dar si la institutiile private.

Ca si in 2007, tinerii din Bucuresti s-au inghesuit la Academia de Studii Economice, mai ales la specializarea Relatii Internationale si Marketing, dar si la facultatile fara examen.

De altfel, pentru a atrage cat mai multi studenti, multe facultati au renuntat la examenul de admitere si primesc candidatii numai pe baza mediilor din liceu si a notelor de la Bacalaureat. Asta, in conditiile in care numarul total de locuri ii depaseste cu mult pe cei 172.750 de candidati care au promovat Bacalaureatul.

Peste 5.000 de locuri la ASE

Academia de Studii Economice (ASE) a programat inscrierile pentru admitere in perioada 14-18 iulie, iar intre 21 si 23 iulie se va sustine proba scrisa. Afisarea rezultatelor are loc intre 22 si 24 iulie. La ASE au fost aprobate 2.668 de locuri la invatamantul fara taxa si 2.675 la forma de invatamant cu taxa.

La Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative (SNSPA) inscrierile pentru studii universitare de licenta se termina pe 18 iulie, iar admiterea se va sustine intre 19 si 21 iulie, in functie de facultate. SNSPA ofera, in acest an, 551 de locuri la buget si 660 de locuri cu taxa.

Evenimentul Zilei