Aproape jumatate dintre femeile egiptene sunt hartuite sexual, in fiecare zi, potrivit unui raport dat publicitatii de Centrul Egiptean pentru Drepturile Femeilor, citat de AFP. In acelasi timp, aproape doua treimi dintre barbatii egipteni isi recunosc comportamentul obscen, chiar si fata de cele care poarta valul islamic. Studiul demonstreaza ca nici chiar purtarea hainelor islamice traditionale nu reprezinta un factor de preintampinare a atacurilor, contrazicand ideea ca numai femeile care se imbraca 'indecent' starnesc astfel de comportamente. Centrul descrie aceasta situatie drept o grava problema sociala, solicitand introducerea unei legislatii care sa interzica orice forma de hartuire.

Moscova si Tbilisi au facut schimb de aplicatii. Rusia a demarat aplicatiile militare de mare anvergura "Kaukaz-2008", in care 8.000 de militari si 700 de unitati de tehnica vor pune la punct un scenariu de intrare in actiuni de lupta in Abhazia si Osetia de Sud, scrie Kommersant. Aplicatiile se vor desfasura in trecatorile de importanta strategica Roksk si Mamisonsk, care unesc Osetia de Sud de Federatia Rusa. Manevrele au coincis cu aplicatiile militare georgiano-americane "Raspuns imediat-2008". Acest lucru poate insemna faptul ca Moscova si Tbilisi se pregatesc pentru o agravare a situatiei in regiune.

Peste 100.000 de americani mor anual din cauza ineficientei sistemului de sanatate. Statele Unite are unul dintre cele mai costisitoare sisteme de sanatate, alocand de doua ori mai multi bani pe cap de locuitor decat celelalte mari tari industrializate, iar costurile continua sa creasca mai repede decat veniturile, subliniaza organizatia privata Commonwealth Fund Foundation. Cu toate acestea, in SUA se inregistreaza peste 100.000 de decese premature in fiecare an datorita ineficientei, accesului inechitabil la tratament si procedurilor administrative ineficace din sistemul sanitar, scrie AFP.

Tiganii din Bulgaria vor sa-si proclame independenta, daca Guvernul de la Sofia nu va gasi solutii rapide la problemele lor. Potrivit publicatiei news.bg, peste 400 de familii de tigani din districtul Karoto, Silistra de nord-est, vor sa-si faca o republica independenta pe motiv ca sunt discriminati, dupa ce furnizorul de energie elecrica a hotarat sistarea curentului electric pentru neplata. Tiganii nu si-au achitat facturile de ani de zile. Comunitatile de rromi au trimis deja un memoriu premierului bulgar si vor sa ajunga pana la Parlamentul European ca sa-si rezolve problema.

Fiul lui Gaddafi, arestat in Elvetia, pentru violenta. Hannibal Gaddafi, fiul cel mic al liderului libian Muammar Gaddafi, a fost eliberat pe cautiune dupa ce a fost arestat, marti, de politia elvetiana pentru agresarea angajatilor unui hotel de lux din Geneva, relateaza BBC. Odata cu acesta a fost arestata si sotia sa insarcinata, sub aceleasi acuzatii, precum si doua garzi de corp care au incercat sa impiedice arestarea acestuia. Hannibal Gaddafi a fost inculpat pentru producerea de leziuni corporale, pentru proferarea de amenintari si pentru constrangeri, fiind nevoit sa achite o cautiune de 200 de mii de franci elvetieni. Hannibal a mai fost acuzat in 2005, in Franta, de comportament violent, in urma unor incidente care au dus la interventia politiei.

UE investigheaza piata melodiilor pentru telefoane mobile. Nici unul din site-urile web de vanzare a melodiilor polifonice si fundalelor de ecran pentru telefoane mobile investigate in Spania, in cadrul unei operatiuni la care au participat toate statele Uniunii sub coordonarea Bruxelles-ului, nu indeplineste normativa comunitara referitoare la protectia consumatorului, noteaza El Mundo. Pe ansamblul UE, in 80% din site-urile controlate au fost detectate nereguli ca lipsa de informatie asupra preturilor sau publicitate inselatoare, dupa cum a informat Comisia Europeana. Comisarul responsabil cu protectia consumatorilor, Meglena Kuneva, a explicat ca ancheta s-a centrat pe politonuri si fundaluri de ecrane din cauza "marii cantitati de plangeri" primite de la consumatori. A subliniat ca este vorba despre o piata emergenta, valoarea vanzarilor de melodii pentru mobil estimandu-se la scara europeana, pentru 2007, la 691 milioane de euro, adica 29% din piata totala a continutului de mobile din Europa.