Surse de incredere au declarat ieri pentru "Curentul" ca actele de vanzare-cumparare din afacerea anului - vanzarea de catre omul de afaceri Costica Constanda a 1,63 ha din zona rezidentiala Satul Francez pentru 68 milioane de euro - au fost realizate prin intermediul cabinetului notarial al sotiei primului-ministru, Ioana Popescu Tariceanu. Ce mica e lumea! Din sutele de cabinete notariale din Bucuresti, Constanda a ajuns tocmai la biroul notarial al sotiei primului-ministru. Bizara coincidenta, mai ales ca liberalii l-au declarat persona non grata pe Constanda, stapanul Parcului Bordei. La asa tranzactie, taxele notariale care au ramas in buzunarul familiei Tariceanu sar de 400.000 de euro, suma minima pentru o asemenea tranzactie. Cat despre suma exacta incasata de doamna notar Tariceanu, doar Constanda, grecii si, bineinteles, sotia premierului o cunosc. Ioana Tariceanu a refuzat orice dialog cu noi pe aceasta tema.

In luna ianuarie, omul de afaceri Costica Constanda a preluat o suprafata de 2,8 hectare din Satul Francez in schimbul terenului din Parcul Bordei. Marti, Constanda a vandut mai mult de jumatate din teren dezvoltatorului imobiliar grec Raptis Kavouras pentru aproape 70 milioane de euro. Conform mai multor notari bucuresteni contactati de "Curentul", "taxele notariale pentru asemenea afacere sunt de minim 400.000 de euro. Nu exista o limita maxima". Potrivit informatiilor aparute in presa, tranzactia ar fi fost intermediata de casa de avocatura Tuca, Zbarcea si Asociatii. In acest caz, e posibil sa mai fie si alte taxe suplimentare.

Am incercat sa vorbim cu sotia premierului despre tranzactie. Dar Ioana Tariceanu a avut ieri o zi atat de "incarcata" incat nu a avut timp nici sa confirme, nici sa nege informatiile noastre. In schimb, secretara doamnei de la Palatul Victoria, Mihaela Bogdan, ne-a plimbat ieri la telefon trei ore.

Integral in Curentul